Päť najčudnejších kúpeľov na svete

2012-10-17 16:00:00 |   |    | 

Niekomu stačí masáž od partnera, iný za relaxom cestuje do kúpeľov. Niektorým labužníkom však nie sú dosť ani tradičné kúpeľné rezorty, preto vo svete vznikajú čoraz originálnejšie wellnessy. Vo vlaku či pod hladinou mora, na výber je toho skutočne dosť.



  • Bota Bota, Kanada

Upokojujúce zvuky vlnobitia neodmysliteľne patria k dobrej masáži. V Kanade si však kúpeľné vlny môžete vychutnať aj inak - dostať masáž priamo na nich. Relaxačné centrum Bota Bota totiž vyrástlo rovno na rieke Saint Lawrence.

V kedysi ťažkopádnom snežnom člne dnes prevádzkovatelia pre klientov ponúkajú kompletný servis, ktorý začína horúcou vírivkou, nasleduje séria bazénov, sauna, parné kúpele a nakoniec starostlivosť o telo. A to všetko príjemne sa pohupujúc na vlnách s výhľadom na prekrásnu panorámu Montrealu.

 

  • Pivné kúpele Chodovar, Česká republika

Milovníci piva určite ocenia české kúpele, ktoré posunuli zážitok so zlatistým mokom do ďalšej dimenzie. Rodinný podnik ponúka netradičný liečivý kúpeľ v zmesi, ktorá pozostáva z tmavého piva, minerálnej vody, pivného kvasu a byliniek. Pivný zázrak má pozitívne účinky na pokožku a pomáha liečiť najrôznejšie problémy pleti. 20-minútový pobyt v pive a následný 25-minútový ozdravný odpočinok v zábale odporúčajú majitelia spojiť aj s príjemnou masážou a, samozrejme, niekoľkými chutnými pivkami.

 

  • Chiang Mai, Thajsko

Napriek tomu, že predstava thajského väzenia nevyvoláva v ľuďoch práve príjemné predstavy, do tejto ženskej väznice chodia skutočne návštevníci relaxovať. Zariadenie sa rozhodlo zaradiť poskytovanie pravých thajských masáží medzi rehabilitačné programy svojich zverenkýň. Medzi múrmi väzenia odvtedy množstvo ľudí nepyká, ale naopak, užívajú si nefalšovaný oddych. Chovanky si svojou prácou zároveň zarábajú počiatočný finančný obnos, ktorý obdržia po prepustení.

 

  • Lime Spa, Maldivy

Dodnes boli Maldivy známe najmä idylickými bungalovmi nad morskou hladinou, teraz sa atrakcie presúvajú pod vodu. Kvalitné kúpele nesmú chýbať v žiadnom z exkluzívnych rezortov, jeden však ich výstavbu poňal netradične a celý wellness komplex zasadil priamo do mora. Nielen podmorské zvuky, ale cez presklené steny si teraz zákazníci môžu vychutnávať i úžasné farebné divadlo morského sveta vďaka klaunom, papagájovitým rybám, žralokom útesovým, úhorom a množstvu ďalších druhov typických pre Maldivy.

 

  • Mais Oui, Kalifornia

Druhé najstaršie vlakové depo v Kalifornii priťahuje turistov nielen tým, že si zachováva starodávneho ducha a ponúka atrakcie železničnej histórie. Aby prilákalo turistov aj na dlhšie ako jednodňový výlet, vznikli vo vozni luxusného vlaku z dvadsiatych rokov minulého storočia miniatúrne kúpele, kde môže naraz odpočívať najviac šesť zákazníkov. Kúpeľný vlak bol otvorený v decembri 2010 a aby prevádzkovatelia podtrhli atmosféru, pri vstupe „na palubu“ dávajú návštevníkom aj historický kúpeľný cestovný lístok.

 

Zdroj/autor: bbc.com, Dominika Babulicová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.8/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa