9 destinácií pre lacnú dovolenku v roku 2014

2014-01-20 17:00:00 |   |    | 

Nie je umením cestovať, ak máte peňaženku plnú peňazí. Ak však chcete napriek nie tak vysokým príjmom spoznať svet a vychutnať si ho možno trochu inak ako z pohľadu luxusných hotelov, mali by ste mať v malíčku aj zoznam destinácií, kde nebudete na cestovanie potrebovať až tak veľký obnos. Stránka budgettravel.com preto zostavila rebríček tých krajín, ktoré budú z hľadiska lacného spoznávania sveta najatraktívnejšie práve v tomto roku. Do úvahy brali ceny, ktoré majú priamo na týchto miestach a nezahŕňali dopravu, ktorá je z rôznych koncov sveta individuálna.



 

  • Južná Afrika

Tou najväčšou investíciou bude pre vás letenka. No ak sa vám ju podarí zaobstarať za zvýhodnenú cenu, tak máte vyhraté. Získate totiž prístup do exotiky za viac ako slušné ceny. Hotely znížili v priebehu minulého roka ceny o 8 percent a tento rok sa predpokladá rovnaký trend. Nádherné pláže, exotické rastliny a najmä úžasná príroda, ktorej sa nebudete vedieť nabažiť. Taktiež by ste nemali vynechať ani safari alebo návštevu niektorého z tunajších zoo parkov. Sledovať ich zvieratá v prirodzenom prostredí je jeden z najkrajších zážitkov tejto dovolenky.

 

  • Benátky, Taliansko

Podľa mnohých jedno z najkrajších európskych miest, ktoré máme takpovediac na dosah. Keď sa už do neho dostanete, zrazu sa vám odkryje nespočetne veľa možností na spoznávanie kultúry a umenia. Stačí hľadať správne podniky a ani stravovanie v centre mesta vás nevyjde až tak draho. Pretože zatiaľ čo jedna kaviareň ponúka kávu za 5 eur, druhá za rohom ju má za polovicu. Treba len hľadať a počúvať sprievodcov. Benátky si môžete dopriať aj prostredníctvom poznávacích zájazdov, ktoré vás vyjdu na pár eur.

 

  • Dominikánska republika

Ako najväčšiu výhodu uvádza budgettravel.com to, že v Dominikánskej republike sa výrazne znížili ceny all inclusive pobytov. Ich kvalita sa zároveň zvýšila a služby sú na oveľa lepšej úrovni ako v minulosti. Bonusom navyše sú sumy, ktoré domáci pýtajú za ostatné služby. Ak sa vyberiete niekde na výlet, nemusíte sa obávať o svoj rozpočet. Auto, loďka alebo bicykel sa dajú prenajať za symbolické poplatky a veľa nezaplatíte ani za ich pamiatky.

 

  • Buenos Aires, Argentína

Mesto, ktoré neváhali nazvať Parížom tohto kontinentu. Tango, dobré jedlo a veselá nálada sú charakteristické nielen pre Buenos Aires, ale aj pre celú Argentínu. Dôraz kladú najmä na nízke ceny kultúry, keď vstupné aj na veľké divadelné predstavenia alebo opery vyjde oproti iným pomerom na veľmi nízku sumu. Taktiež sú veľmi výhodné služby sprievodcov, ktorí vás zároveň zoberú do tých najúžasnejších zákutí tohto mesta.

 

  • Orlando, USA

Pokles cien služieb v minulom roku bol o 7 percent. Najvýraznejšie je to badať v stravovacích zariadeniach. V Orlande máte poruke navyše až tri významné miesta. Disneyland, Universal a SeaWorld sú skvelými atrakciami, ktoré by ste určite nemali obísť.

 

  • Región Atlantická Kanada

Úžasná divoká príroda a k tomu ešte ako bonus veľmi priaznivé ceny. Niekedy sa netreba báť zájsť aj mimo Európy, pretože náklady na letenku sú tou najdrahšou vecou, ktorú budete platiť. Zvyšok už na mnohých miestach dostanete za veľmi výhodné ceny a vyjde vás to často rovnako ako pár dní v luxusnom hoteli. No tam nezažijete to, čo vám ponúknu zážitky v obklopení pravej reality.

 

  • Varšava, Poľsko

Podľa tohto rebríčka je to najvzrušujúcejšie mesto starého kontinentu. Snúbi sa v ňom história s vlnou moderny, čo dáva dokopy neodolateľnú zmes pre mnohých turistov. Nezabudnite si pochutnať na tradičných pochúťkach a taktiež zájsť do aspoň jedného z mnohých múzeí, ktoré vás vezmú na prechádzku i nám blízkou históriou.

 

  • Riga, Lotyšsko

Pre cestovateľov doteraz málo objavený kus sveta. Len málokedy zvažujeme, že by sme sa tam vybrali na dovolenku, pritom je to veľká škoda, pretože nám ponúka veľké spektrum možností využitia voľného času. A čo je na tom najlepšie, všetko je za pre nás prijateľné ceny.

 

  • Soul, Južná Kórea

V tejto oblasti zaznamenali minulý rok najvyšší pokles cien hotelových služieb. I preto odporúčajú využiť tento trend, pokiaľ je ešte čas a najmä pokiaľ ešte stále nájdete v Soule aj hmatateľné odkazy na tradičné prvky, ktoré pomaly ustupujú technickým vychytávkam. Vychutnajte si aj pestrý nočný život, ale aj návštevu najväčšieho múzea, ktoré mapuje bohatú históriu Južnej Kórey.

 

Zdroj/autor: David, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.0/5 (25 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa