Opäť do školy alebo Čo všetko ukrývajú univerzitné múry

2014-09-02 17:30:07 |   |    | 

Pripomeňte si s Dromedárom študentské časy. Život počas vysokoškolských štúdií má mnohé pozitíva a v prípade týchto univerzít je tých pozitív o niečo viac. Kto by nechcel študovať na školách, ktoré nevynikajú len vedomosťami, ale aj krásnym prostredím? Vysoké školy, ktoré vám teraz predstavíme, uchvátia aj tých, ktorí na študovanie veľmi nie sú, ale vedia oceniť krásu architektúry a okolia.



 

University of Glasgow

 

Kde inde ako na britských ostrovoch, by ste hľadali univerzitu, ktorá sa nápadne podobá na čarodejnícku školu Rokfort. Najväčšie mesto Škótska je nie len priemyselným centrom, ale aj centrom vzdelanosti a táto univerzita to potvrdzuje.

 

Pekingská univerzita

 

Moderná univerzita zasadená do tradičného čínskeho prostredia. Takto sa dá pokojne popísať táto vysoká škola. Žiaci počas štúdia navštevujú moderné, ale aj historické budovy. Kto už má dosť sedenia v lavici, môže ísť na prechádzku po okolí. Veď táto univerzita má aj vlastné jazero.

 

Furman University

 

Kto sa nebojí zaplatiť za rok štúdia 33 tisíc eur, pokojne môže študovať aj na tejto univerzite v Spojených štátoch amerických. Patrí medzi tie najlepšie a venuje sa štúdiu umenia, humanitných vied a taktiež športu. Prekrásne prostredie dotvára pocit výnimočných dní, ktoré študentov čakajú.

 

Oxfordská univerzita

 

Tak túto isto poznajú úplne všetci. Jedna z najstaršíchnajprestížnejších univerzít sveta sídli v anglickom mestečku Oxford. Ponúka nespočetné možnosti na štúdium, ale to nie je jej jedinou výhodou. Keďže bola založená už pred stovkami rokov, zachovali sa tu aj historické budovy, ktoré v dnešných školských budovách nemajú konkurentov.

 

Technická univerzita Nanyang

 

Strecha porastená trávou, netradičné moderné budovy a skvelé výsledky študentov – to je práve Technická univerzita Nanyang v Singapure. Budovy, na ktorých ako keby sa vybláznili všetci študenti architektúry, zdobia celé okolie vysokej školy. No neštudujú sa tu len technické vedy. Jedna z najlepších škôl Ázie sa pomaly dostáva na špičku a prijíma nových študentov aj z humanitných odborov, medicíny a aj manažmentu.

 

Univerzita v Coimbre

 

Portugalsko sa pýši jednou z najstarších univerzít sveta. Je ňou práve táto, ktorá bola založená už v roku 1290. Má 8 fakúlt, ktoré sú rozdelené do historických, ale aj moderných budov. Najkrajšie sú predsa len tie historické, ktoré v sebe ukrývajú tajomné zákutia, starobylé knižnice a úchvatné kaplnky.

 

University of Virginia

 

Návrh historickej budovy pripravil sám prezident Jefferson. Okrem neho sa do tejto vysokej školy prišlo pozrieť viacero amerických prezidentov a veľkých politikov. Získala si tým svoje meno, no to neustále potvrdzuje skvelými výsledkami.

 

Air Force, Letecká akadémia Spojených štátov

 

Veľké hlavy rastú aj tu. No okrem dobrého vzdelania sa im dostáva aj riadneho výcviku. To im však nebráni aby sa zaujímali aj o svoje okolie. Na tejto vysokej škole postavili študentom, alebo lepšie povedané kadetom, prekrásnu kaplnku, ktorá jasne odkazuje na ich zameranie a vášeň pre lietanie. Je totiž v tvare poskladaných papierových lietadielok.

Zdroj/autor: buzzfeed.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa