VIDEO:Modré hlbiny a ich tajomných živočíchov objavíte v podmorských parkoch

2015-02-10 08:00:00 |   |    | 

Určite ste nie raz počuli o kráse podmorského sveta. Potápanie však nie je pre každého a pokiaľ naň nenaberiete odvahu, zostala by pre vás táto oblasť neprebádaná. Našťastie vo svete nájdete hneď niekoľko atrakcií, ktoré simulujú podmienky morského dna a ukazujú vám viaceré živočíchy v takmer reálnom prostredí. A tieto podmorské svety patria medzi tie najzaujímavejšie na svete.



 

Sea Life, Birmingham, Veľká Británia

 

Vo Veľkej Británii nájdete hneď niekoľko podmorských svetov. Jeden z najzaujímavejších je v Birminghame. Svojim návštevníkom totiž ponúka naozaj pestrú ponuku morských rybiek. A to nie len tých maličkých, ale aj veľkých pestrých kusov. Veľmi obľúbené sú taktiež chobotnice. No pre deti je najatraktívnejšou časťou oddelenie s tučniakmi, ktoré sa tu nachádzajú v pre nich prirodzenom chladnom prostredí. Najzaujímavejšou atrakciou je možnosť objednať si osobné VIP kŕmenie týchto zvieratiek. Jeden takýto vstup stojí 105 libier a vy sa dostanete priamo k malým tučniakom, kde ich spolu s ošetrovateľmi môžete nakŕmiť. Denne je možné objednať len jednu takúto prehliadku.

 

Sea Life, Dublin, Írsko

 

Netradičnosť tohto podmorského sveta spočíva v jeho polohe. Nachádza sa totiž na predmestí Bray priamo pri mori. Keď budete postupne vchádzať do jeho jednotlivých častí, dostanete sa čiastočne priamo do podmorského sveta. Toto unikátne riešenie vám teda ponúka živočíchy v čo najreálnejšom prostredí. Ešte pred vstupom vám odporúčame všimnúť si časy kŕmenia. Na veľkej tabuli nájdete napísaný presný harmonogram zodpovedajúci jednotlivým živočíchom. Obľúbenou atrakciou sú malé žraloky, ktoré sa nachádzajú dokonca v otvorených akváriách. Pohľad na týchto morských dravcov z takejto netradičnej perspektívy je podstatne intenzívnejší a zaujímavejší. Na konci sa nachádza podmorské divadlo s obrovským akváriom a pestrou zmesou farebných rybiek.

 

Tropicarium, Budapešť, Maďarsko

 

V tomto prípade nejde o klasický podmorský svet, no istotne vás osloví jeho blízkosť k našej domovine. Nachádza sa pri Budapešti a okrem morských živočíchov sa tam nachádzajú aj iné suchozemské zvieratká. V obrovských teráriách sa nachádzajú rôzne druhy plazov a pre deti sú mimoriadne obľúbené pavilóny s opičkami. Čo sa však týka samotného podmorského sveta, ten ponúka atraktívny svet žralokov a najmä otvorené bazény s rajami, ktoré je možné pod dohľadom personálu i pohladiť. Netradičným zážitkom sú tunely, ktoré sú vytvorené z hrubého skla a vy budete prechádzať popod obrovské akváriá s rôznymi druhmi rýb. Ide o naozaj fantastický zážitok.

 

Aquatica, Orlando, USA

 

V Amerike sú naučení robiť veci vo veľkom štýle. A tak i ich morský svet vyzerá podstatne pompéznejšie, ako sme zvyknutí na tunajšie pomery. Ich cieľom je totiž dostať divákov čo najbližšie k živočíchom. Navyše chcú spojiť jednotlivé atrakcie aj so zábavou a vytvoriť tak skvelé rodinné parky, kde môžu ľudia tráviť celé dni. Takto sa stala jednou z najobľúbenejších atrakcií tohto parku vodná šmýkačka, ktorá je vytvorená z plexiskla a postupne prechádza bazénom s delfínmi. Šmýkať sa tak budete unikátnou trasou a okrem zábavy budete mať skvelý adrenalínový zážitok. S delfínmi si potom môžete aj zaplávať a vyfotiť sa s nimi. Medzi ďalšie atrakcie patria obrovské korytnačky a rôzne morské jašteričky.

 

Marineland, Barcelona, Španielsko

 

Tento podmorský svet pozostáva z niekoľkých častí. Zatiaľ čo časť morských živočíchov môžete sledovať v rôznych atrakciách, v okolí sa nachádza park, kde okrem exotických rastlín nájdete aj typické prímorské vtáky. Obľúbenými sú predstavenia s tuleňmi, s ktorými sa môžu deti taktiež stretnúť. Rovnaké pravidlo platí aj pre delfínov. Zaplávať si s týmito ušľachtilými zvieratkami je istotne najmä pre drobcov veľmi príjemný zážitok.

 

Marineland, Francúzska riviéra

 

Unikátne miesto si vyžaduje aj unikátne zábavky. Marineland nájdete na polceste medzi Cannes a Nice. Ide o podmorský svet s obrovským množstvom atrakcií . Z nich je najzaujímavejšie potápanie sa do nádrže s veľkými žralokmi. Zatiaľ čo vy budete spustení v špeciálnej tube a špeciálnom odeve, tieto morské dravce budú voľne krúžiť okolo vás. Súčasťou podmorského sveta je aj špeciálny detský ostrov, na ktorom deti uvidia napríklad lemurov. Okrem nich je súčasťou parku aj šou s delfínmi a tuleňmi. K dispozícii sú aj špeciálne VIP balíčky, vďaka ktorým sa dostanete priamo k jednotlivým zvieratám.

 

Zdroj/autor: seaworlds.net, visitsealife.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa