EXTRA Skoooč a foť

2010-04-16 16:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Novou internetovou zábavou sú fotografie skákajúcich na hotelovej posteli. Z detskej zábavy niekoľkých nadšencov sa časom stal fenomén, ktorí si získava čoraz viac nových fanúšikov.



Na populárnej internetovej stránke flickr.sk nájdete viac ako 17 tisíc snímok, na ktorých sa ľudia rôznej vekovej kategórie vznášajú v rôznych prapodivných pózach nad hotelovou posteľou – niekto napodobňuje let Supermana, iný drží v ruke noviny a telefónne slúchadlo , akoby si vybavoval hovor pri rannej káve...

Nový šport sa pred niekoľkými rokmi zrodil vďaka jednej webovej stránke, ktorá ponúka vyhľadávanie a rezerváciu hotelov. V súčasnosti už jej špeciálny blog (www.bedjump.com) registruje stovky príspevkov.

„Nie som fanúšikom rodinných dovoleniek na superturistických miestach akým je DisneyWorld a podobne, keď som sa však v raz takom ocitol, musel som sa nejako zabaviť,“ uviedol jeden zo skokanov, ktorý na stránku zaslal svoj príspevok.

Nafotenie dobrej fotografie „v pohybe“ pritom nie je vôbec také jednoduché. Musíte vedieť dobre umiestniť fotoaparát a nastaviť časovú spúšť tak, aby vás zachytila ešte vo vzduchu nad posteľou. V tvárach skokanov sa rovnako často mieša zdesenie s radosťou. Fotografie sú o to zaujímavejšie čím viac vám prezradia aj o osobnosti skákajúceho.

Odborníci tiež tvrdia, že vlastne Bed Jumping nie je nič nového. Ide o fotografickú variáciu záberov skákania pred slávnymi maliarskymi dielami alebo tancovania v rôznych turistických destináciách, ktoré sa šíria po internete už niekoľko rokov.

Skákajúcich asi takéto problémy netrápia, v popisoch k svojim fotografiám totiž deklarujú, že im ide hlavne o zábavu a už G.B.Shaw povedal, že výhodou hotelových izieb je, že sú skvelým útočiskom pred životom, ktorý človek vedie doma...

 

 

Zdroj/autor: foxnews,čtk,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: flickr

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa