Vodná plocha Kuchajda

2008-07-18 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Voda na Kuchajde v bratislavskom Novom Meste je aj naďalej v poriadku. Potvrdili to výsledky poslednej analýzy odobratých vzoriek vody z jazera.



Uviedla to Anna Klimentová z odboru hygieny životného prostredia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava. Voda spĺňa všetky podmienky na kúpanie, jej kvalita zo skúmaného fyzikálno-chemického, mikrobiologického i biologického hľadiska je vyhovujúca.

Výsledky zároveň nepreukázali zvýšený výskyt siníc, ich množstvo je podľa Klimentovej hlboko pod priemerom. "Už minulý rok sme nezaznamenali nadmerný výskyt siníc v jazere. Tak je to aj tento rok," povedala Klimentová. Podľa nej tak žiadne riziko návštevníkom areálu a kúpajúcim sa v jazere nehrozí, nemusia sa obávať žiadnych zdravotných komplikácií.

Dôvodom takého nízkeho počtu siníc môže byť podľa vedúcej odboru Jindry Holíkovej aj chladnejšie a daždivé počasie. Úrad však bude kvalitu vody naďalej monitorovať v pravidelných dvojtýždňových intervaloch. Ako Klimentová dodala, kvalita vody vo všetkých jazerách v Bratislavskom kraji, ktoré úrad monitoruje, vyhovuje predpísaným normám.

Letná sezóna na Kuchajde potrvá do 31. augusta. Návštevníci zaplatia za vstup do areálu 30 Sk, platiť nemusia deti do šesť rokov, dôchodcovia či osoby so zdravotným postihnutím. Tí sú zároveň oslobodení aj od platenia poplatku za parkovanie na vyhradenom parkovisku. Miestna rada schválila doplňujúci návrh, že jeden z rodičov, ktorí prídu do areálu s dieťaťom v kočíku, bude oslobodený od vstupného. Vstupné na športové a kultúrne podujatia je 30 Sk, poplatok za parkovanie 20 Sk na hodinu.

 

Zdroj/autor: sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa