Najdrahšie bývanie v New Yorku má desať spální!

2011-04-22 10:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Najdrahší newyorský dom je na predaj za neuveriteľných 90 miliónov dolárov.



Rezidencia v honosnej manhattanskej Upper East Side sa môže pochváliť 10 spálňami, 11 kúpeľňami, tromi kuchyňami, knižnicou obloženou drevom, výťahom, posilňovňou a záhradou.

Ak si však myslíte, že požadovaná cena je privysoká, môžete si toto bývanie prenajať za miernejších 210 tisíc dolárov na mesiac.

Kto nemá problém s peniazmi, mal by pokoriť predchádzajúceho rekordmana miliardára J. Christophera Flowersa, ktorý kúpil sídlo The Harkness Mansion na 4 East 75 Street za 53 miliónov dolárov pred piatimi rokmi.

Francúzske gotické sídlo na East 80 Street bolo postavené začiatkom roka 1900 magnátom Frankom Winfieldom Woolworthom pre jeho dcéru Helenu. Nachádza sa medzi ďalšími dvomi sídlami, ktoré boli taktiež postavené na 2 a 6 East 80 Street pre jeho ďalšie dcéry Ednu a Jessie.

Všetky rezidencie sa stavali podľa návrhu architekta Karola Pierponta Henryho Gilberta, ktorý navrhoval mestské a vidiecke sídla pre bohatých.

Dom, ktorý bol kompletne zrekonštruovaný v predvojnovom štýle, bol zakúpený v roku 1995 len za púhych 6 miliónov dolárov magnátom Lucillom Robertsom a využíval sa ako posilňovňa pre mužov.

Noví majitelia tu budú môcť pokojne usporadúvať nielen početné večere pre rodinu a známych, ale aj večierky, keďže len samotná jedáleň pojme cez 50 ľudí.

Okrem spomínaných jednotlivých miestností tento newyorský mestský dom zahŕňa ešte masívny krb, majstrovské schodisko a obrovskú vstupnú halu.

A prečo teda takáto horibilná požadovaná cena?

Newyorská maklérka Paula Del Nunziom z realitnej kancelárie Brown Harris Stevens hovorí: „Zatiaľ čo ostatné veľké panské sídla, ktoré boli doteraz na trhu s nehnuteľnosťami v New Yorku, si vyžadovali celkovú renováciu, pri tejto rezidencii už nebudete musieť nič robiť, len sa rovno nasťahovať.“

 

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, jr, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: dailymail.co.uk

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa