Kam cez víkend na Slovensku

2011-09-22 14:45:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Víkendová ponuka kultúrnych a spoločenských podujatí na Slovensku.



  • Festival Divadelná  Nitra 

Medzinárodný festival Divadelná Nitra sa uskutoční od 23. do 28. septembra už po dvadsiaty raz. Najväčšia divadelná prehliadka na Slovensku, ktorej história sa datuje do roku 1992, privíta významné súbory z ôsmich európskych krajín, s ktorými na Slovensko prídu aj osobnosti európskeho divadla. Nebudú chýbať ani zaujímavé slovenské inscenácie, ako aj vyhlásenie divadelných ocenení sezóny DOSKY 2011. Festival ponúkne aj bohatý sprievodný program.

 

Zábavné podujatie Rytierske dni, ktoré sa uskutoční na Bojnickom zámku od 22. do 25. septembra, je určené predovšetkým deťom. Tie sa na podujatí naučia, ako slúžiť svojmu pánovi, ako sa starať o výzbroj, budú spoznávať jednotlivé zbrane, budú sa učiť správne s nimi zaobchádzať, aby sa napokon mohli stať skutočnými rytiermi. Vstupné na podujatie pre dospelých je 7 eur, pre deti 3,50 eur.

 

Sobotňajší (24. september) gastronomický deň na hrade Strečno sa ponesie v znamení tradičnej moravskej kuchyne. Ochutnávanie moravských špecialít spestria svojím šermiarskym umením a historickými tancami Rytíři z Hűckeswagen a hudbou z obdobia rytierskych turnajov a bujarých stredovekých hostín moravská skupina Rabussa. Vstupné na prehliadku hradu je 2 eurá.

 

  • Modranské vinobranie

Tradičné oberačkové slávnosti potrvajú od 23. do 25. septembra. Ponúknu nielen gastronomické špeciality, ale aj bohatý kultúrny program. Tešiť sa môžete napríklad na folklórny súbor z Chorvátska, skupinu Fragile, speváčku Tinu, Cigánskych diablov, ohňovú šou, alegorický sprievod, mažoretky a veľa ďalšieho.

 

Príďte osláviť Deň sv. Huberta 25. septembra do Múzea liptovskej dediny v Pribyline. V ponuke je sprievod sv. Huberta s lovcami, súťaž v pílení dreva a hádzaní flinty do žita, súťaže pre deti, koncert poľovníckej hudby a ďalší bohatý program. Vstupné pre dospelých je 3 eurá, pre deti 1,50 eur.

 

 

Zdroj/autor: bojnicecastle.sk, nitrafest.sk, sita, visitmodra.sk, liptovskemuzeum.sk, jr, drom

Foto: nitrafest.sk

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.3/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa