Tip na víkend: Deň detí na Slovensku

2012-05-31 16:15:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Urobte vašim deťom radosť, ktorá im vyčarí ten najúprimnejší, najveselší a najkrajší úsmev na tvári. Veď komu inému by ste mali darovať viac lásky, než vašim malým slniečkam? Nechajte sa nami inšpirovať.



Západné Slovensko

MEDZINÁRODNÝ DEŇ DETÍ NA BOJNICKOM ZÁMKU

1.6.2012 

Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí pripravilo Slovenské národné múzeum - Múzeum Bojnice pre detských návštevníkov zámku zaujímavý program.

Oslavovať sa bude aj počas víkendu 2. a 3. júna 2012, kedy budú okrem denných historických prehliadok pripravené aj prehliadky pre najmenších.

Nebude chýbať detský kútik či možnosť postaviť Bojnický zámok z kociek a návštevníkov  budú i počas tohto víkendu sprevádzať lektori v dobových kostýmoch.

 

Stredné Slovensko

FRANCÚZSKY BILBOKET NA HRADE STREČNO

3.6.2012

Na hrade Strečno sa aj tento rok budú konať netradičné oslavy Medzinárodného dňa detí. 

Malí i veľkí návštevníci sa môžu tešiť na jedinečných Sokoliarov sv. Bavona z Banskej Štiavnice, ktorí spolu so svojimi dravcami (myšiaky letné, orol stepný, plamienka driemavá a sokoly) predvedú ukážky ich náročného výcviku.

Do čara stredovekých hier vás vtiahnu členovia skupiny historického šermu Bojník z Bojníc. Počas celého dňa môžete zažiť streľby z kuše, francúzsky bilboket a majstrovské šermiarske boje z obdobia tridsaťročnej vojny.

Najväčšou atrakciou Dňa detí bude Klaunské divadlo Teáter Komika, ktoré predstaví príbehy hradného šaša a množstvo animácii s prvkami žonglovania, akrobacie, pantomímy, cirkusového umenia a kúzelníckych trikov.

 

ROZPRÁVKOVÉ DNI NA ORAVSKOM HRADE

3.6.2012

V nedeľu, 3.6.2012 od 9.00 do 16.00 čaká na deti, ktoré prídu so svojimi najbližšími navštíviť Oravský hrad, opäť veľa prekvapení. Stretnutie s rozprávkovými bytosťami bude určite príjemným zážitkom, ale to nie je všetko.

Čakajú ich aj skúšky odvahy, šikovnosti a vedomostí zo sveta rozprávok. Podujatie pokračuje aj v dňoch 4. - 6.6.2012 od 9.00 do 14.00 najmä pre organizované skupiny detí z materských a základných škôl.

Rozprávka čaká na deti aj v areáli Oravskej lesnej železnice. V dňoch 7. - 8.6.2012 od 9.30 do 13.00 povezie vláčik za rozpávkou školákov a škôlkárov spolu s ich pedagógmi a cez víkend 9. - 10.6.2012 od 9.30 do 15.30 si čaro rozprávky môžu vychutnať deti aj v sprievode rodičov. 

 

Východné Slovensko

DINOMÁNIA V ZOO KOŠICE

3.6.2012

Bohatý a zaujímavý program si pre vás pripravila aj ZOO Košice. Spoznávanie Tyranosaura, Baktrosaura a Triceratopsa... Okrem dinosaurov na deti čaká množstvo súťaží, hier, vystúpení a zaujímavá prednáška paleontológa.

Nebudú chýbať ani rôzne sprievodné akcie ako modelovanie balónov, Dino test alebo maľovanie na tvár.

 

Ďalšie tipy na MDD 2012:

 

  • MDD v ZOO Bratislava - 2.6.2012
  • Bratislavský hrad deťom - 2.6.2012
  • Deň detí na Spišskom hrade - 1.6.2012

 

 

Zdroj/autor: bojnicecastle.sk, Považské múzeum v Žiline, ZOO Košice, Andrea Boldišová, drom

Foto: archív SNM - Múzeum Bojnice, Považské múzeum v Žiline, ZOO Košice

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.8/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa