Tip na víkend: Cyklotúra okolo Domaše

2012-07-06 10:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Občianske združenie MEGA pripravuje pre širokú verejnosť aj tohto roku jednodňovú cyklistickú akciu Okolo Domaše. Už túto sobotu sa pri autokempingu v rekreačnej oblasti Dobrá zíde viac ako 940 cyklistov. Počet priaznivcov a návštevníkov stúpa prekvapivo každým rokom.



Prihlásiť sa je možné už iba osobne, a to ráno pred štartom. Vstupné pre dospelých vo výške 15 eur zahŕňa originálne tričko, občerstvenie na každom stredisku a v cieli guláš. Pre deti do 15 rokov a dôchodcov je výška poplatku zredukovaná na 2 eurá. Prideľovať sa budú aj štartovacie čísla pre každého účastníka, s ktorým je možné vyhrať zaujímavé ceny v tombole. Pripravený je aj kultúrny program, rozličné hudobné skupiny a vyvrcholením bude vystúpenie skupiny Vidiek.

Dĺžka trasy je približne 40 km, pričom tempo si volí každý podľa svojich schopností. Pelotón sa bude pohybovať v blízkosti vodnej plochy a vystrieda rozličné povrchy - asfalt, lesnú cestu i štrk, čo zaručí pestrú jazdu. Maximálne prevýšenie je 333 m.

Po štarte sa cyklisti vydajú na smer Poľany - Eva - Zátoka - Krym - Turany - Tíšava - Trepec a kruh ukončí opäť stredisko Dobrá. Obtiažnosť  je mierne náročná. Trasa však nie je nezvládnuteľná, ak vezmeme do úvahy, že medzi účastníkmi sú aj 6 ročné deti. Minulý rok bol najstarším účastníkom pán vo veku 76 rokov.

O tom, že ide o kvalitnú akciu, svedčí aj fakt, že medzi prihlásenými účastníkmi nájdeme športovcov aj zo vzdialenejších miest. Oproti minulému roku, kedy sa akcie zúčastnilo 650 cyklistov, vzrástol počet doteraz prihlásených cyklistov o vyše tri stovky. Takisto aj cena registrácie nie je vysoká oproti tomu, čo všetko zahŕňa, najmä v prípade, ak ste sa včas prihlásili na internetovej stránke podujatia.

 

Zdroj/autor: cyklistikaszc.sk, okolodomase.sk, Miroslava Vajsová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa