Na sviatok do Schloss Hofu lacnejšie

2012-10-24 12:30:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Aj v deň rakúskeho štátneho sviatku, v piatok 26. októbra, sa brány barokového sveta v Schloss Hofe otvoria dokorán. Ale iba v tento deň to bude aj s veľkou zľavou na vstupnom, ktoré bude iba 4 € (namiesto 11 €/dospelý). Deti do 6 rokov majú, ako zvyčajne, voľný vstup!



Vcítiť sa do baroka

Imperiálne vidiecke sídlo Habsburgovcov otvára svojimi nádhernými elegantnými priestormi, prepychovými záhradnými terasami a idylickým majerom možnosti, ako na vlastnej koži zažiť fascinujúcu éru baroka. Na mimoriadnej výstave „Detstvo na dvore za čias Márie Terézie“ v belétage zámku môžete spoznať, čo to znamenalo vyrastať na viedenskom dvore v 18. storočí. Spolu s interaktívnymi hrami sa môžu deti preniesť do cisárskych čias.

Počas prehliadky pod názvom „Neznámy zámok“, či počas cesty po stopách ručných remeselných dielní a historických stajní alebo aj pri prechádzke a koštovaní maškŕt, obdivovaní byliniek a marmeládových záhrad, sa môžu veľkí i malí vžiť do atmosféry baroka.

Aj štvornohí obyvatelia zámku ako sú osly, lamy, ovce či kozy sa potešia každej návšteve vo svojej záhrade. Pri príležitosti sviatku sa môžu deti povoziť na poníkovi alebo so svojimi rodičmi v koči. Počas prehliadky „Parochňa, vejár, menuet“ sa deti môžu stať princom či princeznou. Na milovníkov záhrad opäť čaká umelecky vysadená záhrada princa Eugena, v pestrých jesenných farbách. Tí, čo by sa chceli zrekreovať, nájdu príjemný oddych v závesných sieťach alebo sa poprechádzajú po rozľahlej lúke a lesných chodníkoch, kde nájdu uvoľnenie a ticho.

 

Kulinárske jesenné lahôdky

Aj milovníci lahôdok si v jesennom čase v Schloss Hofe prídu na svoje. Reštaurácia „K bielemu pávu“ nachádzajúca sa v malebnom majeri od 20. do 28. októbra rozmazná hostí maďarskými špecialitami.

Od 2. novembra sú zasa v repertoári reštaurácie barokové lahôdky. Tie si po absolvovaní prehliadky zámku môžete v rámci kuchárskej dielne sami pripraviť.

Schloss Hof je do 4. novembra otvorený denne od 10.00 do 18.00. Na zámku sa koná špeciálna výstava „Detstvo na dvore za čias Márie Terézie“.

 

Zdroj/autor: bhpromotion, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa