Košické Vianoce budú rozprávkové

2012-11-22 13:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Snehové vločky, niektoré s priemerom až dva metre, nové bezpečnejšie osvetlenie, LED svetlá, vianočný stromček vysoký 18 metrov, bohatý kultúrny program a skutočne rozprávkové predvianočné obdobie čaká na obyvateľov a návštevníkov Košíc.



Predzvesťou blížiacich sa sviatkov je vianočný obrázkový kalendár, distribuovaný do poštových schránok obyvateľov mesta, ktorý obsahuje kompletný program Košických Vianoc.

Vianočným stromom na Hlavnej ulici bude asi 60-ročný smrek, vysoký 18 metrov. Atraktívnym ozvláštnením Košických Vianoc by mala byť aj prezentácia neziskovej organizácie Európske hlavné mesto kultúry 2013. K jej aktivitám patrí napríklad vyrezávanie a inštalácia ľadových sôch.

Slávnostné otvorenie Košických Vianoc sa uskutoční 5. decembra, pričom program tu bude prebiehať až do 23. decembra. Košičania a návštevníci mesta sa môžu tešiť napríklad na Lukáša Adamca, No Name, Barbaru Haščákovú, Zuzanu Smatanovú, Roba Opatovského a mnohých ďalších hudobných, dramatických, tanečných a akrobatických umelcov.

Neodmysliteľnou súčasťou predvianočnej atmosféry sú trhy, ktoré sa budú konať od 5. decembra do 23. decembra, s možnosťou predaja až do 6. januára budúceho roka. Tento rok bude na Hlavnej ulici 56 stánkov so širokým sortimentom, v ktorom sú okrem občerstvenia zastúpení aj remeselníci a budú tu aj rôzne suveníry.

Tradíciou je aj predaj Primátorského punču. Počas tohtoročných trhov bude punč k dispozícii len v stánku, v ktorom ho budú okrem primátora a starostov mestských častí ponúkať aj osobnosti Košíc.

Rok 2012 ukončí Silvestrovská oslava a privítanie Nového roka na Hlavnej ulici. Súčasťou osláv bude aj po desiatich rokoch obnovený Detský Silvester, bohatý revival program spojený s príhovorom primátora a veľký ohňostroj.

 

Zdroj/autor: tasr, jr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.3/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa