Tip na víkend: otváracia lyžovačka na Štrbskom Plese a v Jasnej!

2012-12-04 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Cez víkend by sa už malo v Tatrách lyžovať. Ak sa situácia výrazne nezmení, tak na 90 percent sa bude na Štrbskom Plese a v Jasnej lyžovať.



Na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách bude ako prvý v prevádzke svah Interski, postupne by mali pribúdať ďalšie, cez Esíčko až po Solisko. V Jasnej v Nízkych Tatrách by mal byť v prevádzke minimálne svah Biela púť. Momentálne ešte nie je jasné, ktoré ďalšie svahy budú cez víkend v prevádzke.

Všetko závisí od aktuálnych podmienok. Predpovede počasia zatiaľ nahrávajú prevádzkovateľom lyžiarskych stredísk, ktorí sa snažia využiť vhodné podmienky na výrobu technického snehu.

Zatiaľ nie je isté, či nadchádzajúci víkend bude v prevádzke stredisko Tatranská Lomnica. Tu začali so zasnežovaním svahu Čučoriedky. Lyžovačka je v súčasnosti úplne závislá na technickom zasnežovaní. Prírodného snehu je stále málo.

Bez technického zasnežovania by v posledných rokoch lyžiarska sezóna ani v tatranských strediskách pravdepodobne nebola možná. Vodu na výrobu technického snehu získava prevádzkovateľ v Jasnej a v Tatranskej Lomnici z umelej vodnej nádrže, na Štrbskom Plese priamo zo Štrbského plesa.

 

Zdroj/autor: sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa