Privítajte jar na Veľkonočných trhoch v Dolnom Rakúsku

2013-03-17 10:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - S Veľkou nocou sú v Dolnom Rakúsku spojené rôzne podujatia plné veľkonočných zvykov, tradícií a kulinárskych zážitkov. Zároveň sú skvelou príležitosťou na príjemnú návštevu dolnorakúskeho kraja.



Veľká noc v Dolnom Rakúsku je farebná nielen pre maľované veľkonočné vajíčka. Kraj ožíva najmä mnohými tradičnými podujatiami. Počas obdobia okolo Veľkej noci otvára svoje brány 44 najväčších a najznámejšich miest a stávajú sa cieľom mnohých výletníkov, ktorí si môžu vybrať podľa svojho vkusu z najrozličnejších druhov podujatí a lokalít.

Zámok Schloss Hof napríklad víta sviatky Veľkonočnými trhmi. Na ruine hradu Aggstein môžu deti hľadať veľkonočné vajíčka a v záhradách Kittenberger pri Langenloise čakajú na najmenšich tvorivé dielne a tradičné remeslá.

Príchodu jari venujú veľa pozornosti najmä v časti Wachau. Od 22. marca do 5. apríla sa v tejto časti, patriacej pod kultúrne dedičstvo UNESCO, ochutnávajú skvelé jedlá, hľadajú vajíčka, tancuje a spieva sa. Sviatky Veľkej noci sú v Dolnom Rakúsku veľmi obľúbené.

Pre nenapodobiteľnú atmosféru odporúčame navštíviť niektorý z tunajších trhov. Tradičné dobroty a špeciality ako veľkonočná šunka, pečené jahňacie mäso či sladké dezerty motivujú po čase pôstu na prechádzku po krásnom okolí trhov v mestečkách Dolného Rakúska.

 

Zdroj/autor: dolne-rakusko.info, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa