Kam cez víkend: Dolnorakúska krajinská výstava 2013

2013-06-01 10:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - „Chlieb a víno“ je názov Dolnorakúskej krajinskej výstavy 2013, v ktorej ožíva 8 tisíc rokov dejín kultúry. V obci Asparn an der Zaya pred vami rozkroja chrumkavé dejiny chleba. V Poysdorfe vám nalejú z korenisto-ohnivých dejín hroznovej šťavy vo všetkých jej podobách. Z malebného prostredia vínnych uličiek regiónu Weinviertel sa vyberieme priamo tam, kde sa písali fascinujúce kapitoly dejín ľudstva.



Múzeum 2.0: vychutnajte si dejiny

Dolnorakúska krajinská výstava 2013 vysokou úrovňou spracovania dejín kultúry nadchne aj najnáročnejších návštevníkov. Prostredníctvom 600 rôznych exponátov názorne predstaví témy „Chlieb“ a „Víno“ v priestoroch Dolnorakúskeho múzea dejín praveku (Urgeschichtemuseum Niederösterreich) v Asparn an der Zaya, aj v architektonicky pôsobivom výstavnom areáli mesta vína Poysdorf. Interaktívne stánky, priestorové inštalácie a QR-kódy približujú obsah výstav a podnecujú k aktívnej účasti všetkých členov rodiny. 

 

Skúmať - vnímať - ochutnať

Pod názvom „Chlieb - iný pohľad“ a „Víno - iný pohľad“ pozýva Dolnorakúska krajinská výstava 2013 každú nedeľu a vo sviatok o 13.30 návštevníkov vyskúšať si pokusy, ktoré zaujmú všetky zmysly.

V „chlebovom laboratóriu“ v obci Asparn an der Zaya sa miesi, pohmatom skúma, privoniava a ochutnáva. Celá rodina sa tu môže zahĺbiť do problematiky chleba, skúmať ju a experimentovať. Čím sa obilné zrno odlišuje od hroznového jadierka? Ako vzniká z obilia müsli? Odkiaľ sa v chlebe berie vzduch? A čo všetko možno vyčariť zo starého chleba?

„Pôžitkárska dielňa“ v obci Poysdorf ponúka možnosť dôkladne otestovať vlastné chuťové bunky až po hranicu oklamania zmyslov. Skúma sa tu chuť, od sladkej po kyslú, a celá škála medzi nimi. To všetko v spojení s pôžitkom a radosťou zo spoločného spoznávania chute. Čo mi chutí? Ako vznikajú chuťové vnemy? A čo je pre mňa pôžitkom?

 

Vstupné:

 

  • Dospelí: 10 €
  • Deti do 6 rokov: voľný vstup
  • Rodinné vstupné: 18 €
  • Rodinné vstupné s rodinným pasom: 16 €
  • Žiaci s preukazom: 3 €
  • Doplatok za prehliadku so sprievodcom - každé z miest: 2,50 €

 

Pre viac informácií kliknite na www.dolnorakuska-vystava.at.

 

Zdroj/autor: MaxMarketing, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa