Čaro leta v prírodných parkoch a záhradách Dolného Rakúska

2013-05-28 13:30:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Dolné Rakúsko ponúka svojim návštevníkom 23 prírodných parkov, kam môžu prísť načerpať silu alebo sa v teplom období príjemne ochladiť v tieni vzácnych stromov. Počas letného obdobia sa prírodné parky ukazujú vo svojej najväčšej kráse a poskytujú priestor pre oddych a rodinné výlety. Turisti si môžu vyskúšať pešiu turistiku, dobrodružné výlety, festivaly, ktoré sa konajú priamo v prírodných parkoch a navštíviť ďalších viac ako 200 akcií pre všetky vekové kategórie.



Dolnorakúske prírodné parky majú návštevníkom čo ponúknuť. Tento región sa pýši nedotknutou prírodou, ale aj zveľaďovanými a udržiavanými parkami, do ktorých majú prístup turisti z celého sveta. Poskytujú množstvo príležitostí na rekreáciu, vzdelávanie a zábavu. Na svoje si prídu mladí ľudia, seniori, rodiny s deťmi a aj aktívni športovci.

Pripravené sú tradičné podujatia, ktoré s obľubou pravidelne navštevujú domáci i zahraniční turisti, ale aj nové a moderné podujatia konajúce sa uprostred prírody. Dolné Rakúsko má vytvorenú výbornú infraštruktúru a sieť prírodných parkov.

 

Raj v dolnorakúskych záhradách

Jedno z najväčších bohatstiev dolnorakúskeho regiónu sú krásne záhrady. Množstvo prírodných krás a obrovská rozmanitosť rastlín určite stoja za videnie. Turisti môžu navštíviť historické kláštorné záhrady, ale aj pompézne a upravené zámocké parky. Takisto chránené oblasti so vzácnymi rastlinami, voňavé bylinkové záhrady či ekologické zeleninové záhrady.

V Dolnom Rakúsku sa záhradníci snažia udržiavať svetovú pestovateľskú úroveň a riadiť sa trendmi, no nezabudnúť ani na tradíciu záhradkárčenia. A tak tieto záhrady často prinášajú inšpiráciu pre návštevníkov, ktorí si domov odnášajú skvelé nápady, ako si skrášliť vlastnú záhradku. Zároveň poskytujú skvelé miesta na relax a celodenné alebo víkendové výlety.

Organizujú sa tu rôzne trhy, predaj kvalitnej zeleniny a festivaly. Dokonca sa tu konajú aj odborné prednášky, ako si v záhrade vytvoriť vlastný kúsok prírody a majú snahu naučiť návštevníkov žiť v súlade so svojou záhradou a dokázať z nej vyťažiť všetko, čo im ponúka.

V rámci „Leta v záhradách Dolného Rakúska“ môžu turisti a fanúšikovia flóry využiť pestrú ponuku prírodných bohatstiev a pozrieť si krásy parkov a veľkolepých záhrad. Od júna do augusta sú dolnorakúske záhrady pestrofarebne rozkvitnuté a pozývajú všetkých návštevníkov do tohto pôsobivého záhradného raja.

 

Zdroj/autor: dolne-rakusko.info, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa