Strašidlá na hradoch – TIPy na pestrý večer

2014-10-29 13:00:21 |   |    | 

Strašidlá a príšery patria k ľudovej tradícii a teda aj do našich končín. Oslavy plné nebezpečných a ohavných tvorov lákajú hlavne mladých a deti. Slovenské hrady si preto túto myšlienku vzali za svoju a pripravili program pre tých, ktorí sa neboja. Veď kde zažijete tak strašidelnú atmosféru, ako práve na hrade? Kedysi sa tu prelievala krv, takže niet lepšieho miesta.



 

Strečno

 

Správna atmosféra strachu a desu dnes (29.10.2014) zavládne na hrade Strečno. Organizátori si totiž pre návštevníkov pripravili zaujímavý program s názvom Noc duchov, tekvíc a strašidiel. Úspešnú sezónu uzavrie prehliadka hradu za prítomnosti bosoriek, stríg a hradných duchov. O program sa postarajú historickí šermiari, delostrelci aj divadelníci. Pozor na strety nebezpečných pirátov a aj na to, aby vás niekto len tak nedostal na dereš. Podujatie potrvá od 18:00 do 21.00.

 

Bojnický zámok

 

Od štvrtoka a do soboty (30.10. a 1.11. 2014) si v Trenčianskom kraji obzriete Bojnický zámok pod rúškom noci. Nočná prehliadka začne vždy o 19:00 a bude sprevádzaná tajomným rozprávaním o hrade a jeho dávnej histórii. Atmosféru doplní špeciálna jesenná výzdoba. V komnatách budú blikotať svetlá sviečok vo vyrezávaných tekviciach, celým zámkom sa budú prechádzať duchovia a začujete aj ozveny výkrikov z podsvetia.

 

Oravský hrad

 

Piatková noc bude jedinečnou. Po prvýkrát sa na hrade uskutoční večerná prehliadka Bojíte sa tmy? Návštevníci sa prejdú temnými zákutiami hradu, vypočujú si legendypríbehy, z ktorých sa im zježia všetky vlasy na hlave, a hlavne sa dobre zabavia. Len pri svetle sviec a lampášov sa stretnú s udatnými bojovníkmi, ale aj strašidlami a zákernými bosorkami.

 

Iné bosorácke aktivity

 

Na Slovensku sa okrem hradných podujatí uskutočnia aj iné aktivity určené hlavne deťom. V Liptovskej Sielnici bude v sobotu otvorená Čarodejnícka univerzita. Deti sa priučia mágii a preveria svoje schopnosti, aby na záver získali dekrét o absolvovaní. V sobotu sa v Košiciach na železničnej stanici Čermel  uskutoční Tekvicová sobota. Organizátori pripravili skvelý program pre deti a chýbať nebude ani „bosorácke“ pohostenie.

Zdroj: TASR, SACR

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 13. máj. 2024. Meniny má Servác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa