TIP na víkend: Jeseň v plnom prúde hýri farbami a radosťou, pripojte sa k oslavám aj vy

2015-11-05 12:00:49 |   |    | 

Ani tento týždeň nezabudneme na náš prehľad podujatí. Zostať na Slovensku je v tomto období pomerne výhodne. Stačí sa pozrieť z okna a uvidíte všetku tú krásu. Jesenné lístie, modručké nebo, to sa nevidí každý rok. Jeseň ako vyšitá. Pridajte si k tomu návštevu múzea a máte za sebou nádherný víkend, na ktorý si spomeniete počas zimných večerov.



 

Bratislava

 

Ešte do nedele stihnete tanečný festival Nu Dance Fest 2015. Predstavia sa na ňom najúspešnejší slovenskí choreografi, ale aj zahraniční umelci. Vystupovať sa bude v priestoroch A4, Štúdiu 12, Divadle LAB a Goetheho inštitúte. Žánrovo bude festival veľmi pestrý a pripravené sú aj workshopy, diskusie a podobne.

K programu Župnej jesene patrí aj oslava mladého vínka. Svätomartinské dni opäť prinesú aj duchovný rozmer a pripomenú návštevníkom Bratislavy, že história vinohradníctva tu prežíva už tisícky rokov. Do programu budú patriť omše, ochutnávky a večer aj tradičné lampiónové sprievody.

 

Trnava

 

K širokej vinárskej tradícii sa pripája aj Trnava. V nej počas soboty navštívite podujatie Deň vínnych pivníc. Pri tejto príležitosti si dokonca obzriete aj vzácne mesto pod mestom. Totiž pod ulicami leží doslova sieť vínnych pivníc, ktoré sú otvorené len počas tohto dňa. Vyberte sa preto sem a ochutnajte lahodné domáce vína vysokej kvality.

 

Košice

 

V Košiiach sa budeme opäť túlať mestom. Na Potulkách po meste si obzrieme kaplnku svätého Michala. Kto príde ten sa dozvie o jej histórii a obzrie  si ako chór, tak aj podzemie. Sprevádzať budú ako vždy skúsení sprievodcovia počas celého víkendu v rôznych termínoch a v rôznych jazykoch.

 

Ružomberok

 

Čo je na jeseň tradičnejšie ako lampiónový pochod? Asi už len šarkany. V Ružomberku jeseň oslávia práve pochodom so svetlonosmi, ktorý ako vždy začne v parku Š. N. Hýroša. Tam bude na deti čakať aj divadelné predstavenie.

 

Dubnica nad Váhom

 

Do kaštieľa dorazia počas piatkusoboty strašidlá. Kedysi tu uviazli v čase a počas nočných prehliadok vyletia von zo svojich úkrytov. Na prehliadkach sa objavia aj historické postavy bývalých majiteľov, ktoré si pozriete každú hodinu vždy od 19:00.

Zdroj/autor: slovakia.travel, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa