DOVOLENKA Hlavná sezóna vypredaná

2007-06-01 08:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Hlavná sezóna v mnohých hoteloch v Grécku, Turecku a Španielsku je už vypredaná. Na čelo rebríčka najobľúbenejších krajín, do ktorých Slováci odchádzajú s operátormi na dovolenku, sa vlani po prvý raz pred Chorvátsko dostalo Grécko.



Slovenská asociácia cestovných kancelárií očakáva, že na dovolenku do zahraničia sa tento rok vyberie aspoň o desatinu viac Slovákov ako vlani. Naznačujú to doterajšie výsledky predaja dovoleniek slovenských cestovných kancelárií. V roku 2006 počet organizovaných vycestovaní do desiatich najobľúbenejších krajín medziročne nepatrne klesol na 485 977. "Tento rok očakávame výrazný nárast v počte vycestovaní s cestovnými kanceláriami o desať až 15 percent," povedal Pavol Komora zo Slovenskej asociácie cestovných kancelárií (SACKA).

Nasvedčuje tomu podstatne lepší predaj dovoleniek v prvých mesiacoch tohto roka ako vlani, dodal. Záujem o služby operátorov podľa asociácie porastie aj vďaka dobrej kondícii slovenskej ekonomiky, ktorá sa začína prejavovať v raste príjmov Slovákov. Asociácia odhaduje, že počas tohtoročných letných prázdnin cestovné kancelárie budú môcť ponúknuť menej lacnejších dovoleniek na poslednú chvíľu.

Hlavná sezóna takmer vypredaná

"Hlavná sezóna v mnohých hoteloch v Grécku, Turecku a Španielsku je už vypredaná. Niektoré kapacity sú naplnené už od januára," upozornil Mikuláš Milko, ktorý sa v asociácii venuje pasívnemu cestovnému ruchu. Na čelo rebríčka najobľúbenejších krajín, do ktorých Slováci odchádzajú s operátormi na dovolenku, sa vlani po prvý raz pred Chorvátsko dostalo Grécko. Podľa Komoru by toto poradie mohlo zostať aj po tohtoročnej sezóne. "Očakávame výrazný nárast predaja zájazdov do Turecka a Talianska," doplnil.

Podľa Milka má Slovensko stále veľké rezervy v charterovej leteckej preprave na zahraničné dovolenky. Drvivú väčšinu letov bude tento rok po odchode Slovenských aerolínií z trhu zabezpečovať prepravca Air Slovakia. Nízkonákladová spoločnosť SkyEurope po znížení kapacity pre nepravidelnú dopravu by mala tento rok poskytovať služby v nepravidelnej preprave len minimálne.

Vláda Róberta Fica chce podporiť domáci cestovný ruch zavedením cestovných šekov. Desaťtisícové poukážky by mali motivovať ľudí, aby trávili dovolenku na Slovensku. Polovicu z tejto sumy by mal zaplatiť štát, druhú firma.

Zdroj/autor: sacka, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 8. máj. 2024. Meniny má Ingrida.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa