Fotosúťaž: Ukáž Dunaj!

2019-09-16 08:00:00 |   |    | 

Bratislavský samosprávny kraj je lídrom pri rozvoji cezhraničnej destinácie Dunajské ostrovy. Partneri projektu zo Slovenska aj z Maďarska spoločne predstavujú ostrovy Dunaja a jeho atraktivity v okolí Malého a Mošonského Dunaja od Bratislavy až po Komárno-Komárom. A nielenže predstavujú, ale ich aj vytvárajú! Od 15. septembra sa môže každý návštevník tejto destinácie zapojiť do fotosúťaže. Stačí poslať fotografiu a vyhrať môžete bicykel či víkend plný aktivít aj oddychu priamo na brehoch Dunaja!



 

Dunajské ostrovy

Vedeli ste, že Malý Dunaj je severnou hranicou Žitného ostrova, ktorý je najväčšou zásobárňou pitnej vody v strednej Európe a okrem toho je celé okolie bohaté aj na liečivé termálne vody?  Naopak, Mošonský Dunaj predstavuje južnú hranicu Malého žitného ostrova, územia nazývaného aj darom Dunaja, nakoľko tento riečny ostrov vznikol z usadenín rieky Dunaj. Dunajské ostrovy sú ohraničené týmito dvoma riekami a spolu s Dunajom predstavujú destináciu, ktorá ponúka širokú paletu možností či už na aktívnu dovolenku na bicykli, návštevu historických pamiatok alebo pohodový oddych pri vode a nenáročnom splavovaní v krásnej prírodnej scenérii. A práve to chceme vidieť na fotke!

 

Fotosúťaž: Ukáž Dunaj!

Prebuďte v sebe nadšeného fotografa a zachyťte krásu Dunaja a jeho ostrovov. Vašu fotografiu prihláste do súťaže na www.danubeislands.sk a hráte o skvelé výhry!

Prvou cenou je trekový/crossový bicykel v hodnote vyše 1.000 eur. Autor druhej najakčnejšej fotografie si užije víkend vo dvojici v X-bionic sphere v Šamoríne a autor tretej naj fotografie si užije spolu s troma kamarátmi víkend v Hobbitovom domčeku v Rajke, kde získajú aj prenájom 4 bicyklov na celý deň a hodinovú plavba výletnou loďou.

Vašu fotografiu prihláste na webe www.danubeislands.sk, kde nájdete aj všetky potrebné informácie a pravidlá súťaže. Súťaž prebieha od 15. septembra do 30. októbra 2019.

 

Čo všetko môžete zažiť?

Výhodou cezhraničnej destinácie Dunajské ostrovy je, že ju môžete navštevovať a využívať jej možnosti počas celého roka. V lete a na jeseň vo  forme splavovania a cykloturistiky, v zime napríklad termálne kúpaliská a na jar birdwatching, prechádzky či túry. Zažite ostrovy Dunaja od Malého po Mošonský Dunaj, od Bratislavy cez Mosonmagyaróvár až Komárno-Komárom! Zažite Dunaj a ukážte, ako ste si ho užili!

Presvedčte sa na vlastné oči a zoberte rodinu, či priateľov na výlet a prejdite sa najdlhším zastrešeným mostom v strednej Európe, objavte krásu funkčných vodných mlynov a schodov pre ryby. Zajazdite si na koňoch, bajkoch a užite si kľud a očarujúcu prírodu alebo prostredníctvom splavu zažite atmosféru džungle.

Tipy na výlety plné nevšedných zážitkov v okolí Malého či Mošovského Dunaja nájdete na www.danubeislands.sk.

Ale hlavne! Nezabudnite sa prihlásiť do fotosúťaže s názvom Ukáž Dunaj a hrajte s nami o zážitky na Dunaji.

Tento projekt je podporený z Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika - Maďarsko. Obsah tohto článku nepredstavuje nevyhnutne oficiálne stanovisko EÚ.

 

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: PR článok

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa