Oravská priehrada

2008-07-16 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO / video - Vodná nádrž Oravská priehrada je najvyhľadávanejším turistickým centrom hornej Oravy, ktorá sa podľa miestnej rieky nazýva Biela Orava.



Oravská priehrada so svojimi strediskami, z ktorých najznámejšia je Slanická osada, dáva možnosti pre rozvíjanie mnohých vodných športov ako vodné bicyklovanie, člnkovanie, potápanie, vodné lyžovanie, windsurfing, jachting a iné.

Príjemným spestrením môže byť plavba výletnou loďou na Slanický ostrov, ktorý je pozostatkom jednej zo zatopených obcí – Slanica. Na ostrovčeku sa nachádza kostol Povýšenia sv. kríža, v ktorom je umiestnené múzeum ľudovej plastiky a maľby, diela neznámych ľudových rezbárov a kamenárov z minulých storočí.

V chrámovom priestore kostola sa konajú každoročne koncerty vážnej hudbyHudobné leto“. Počas sezóny je otvorené denne od 9.00 do 17.00 hodiny. Vstupné s lodným lístkom je pre deti 25 Sk a dospelých 50 Sk, bez dopravy pre deti 5 Sk a pre dospelých 10 Sk.

Na južnom a juhovýchodnom brehu priehrady, okolo hlavnej dopravnej komunikácie sa nachádzajú najvýznamnejšie letné strediská rekreácie a športu - Slanická Osada a Prístav. Chaty, penzióny, hotely, reštaurácie i bufety v týchto strediskách cestovného ruchu očakávajú každoročne množstvo turistov zo Slovenska, Poľska i Čiech. Návštevníci, ktorí uprednostňujú spánok na čerstvom vzduchu, majú dve možnosti výberu - autokemping Stará hora alebo Slanická Osada.

Ďalšie aktivity:

 

 

Kontakt

Slanický ostrov umenia
Tel.: 043/5863212
E-mail:
ogaleria@nextra.sk

ICN, a.s.
Nábrežie 1038
029 01 Námestovo
Tel./fax: 043/552 37 77
E-mail:
icn@orava.sk www.orava.sk

 

Zdroj/autor: oravainfo, kupaliska, drom

VIDEO Oravská priehrada - Slanický ostrov umenia

 

 

 



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa