DOMA Najvyšší sud je na Solisku

2009-02-24 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Ak si niekto doteraz myslel, že Najvyšší sud Slovenskej republiky je v Bratislave, tak sa mýlil.



Milan Štefánik, chatár z Chaty pod Soliskom vo Vysokých Tatrách tvrdí, že ide o omyl. „Najvyšší sud Slovenskej republiky je na Solisku vo výške 1840 metrov.

Tu sa skutočne preberajú naozaj reálne veci a nie ako dole, v doline. Tu sa dívame na to s nadhľadom a najvyšší sud je jednoducho miesto, kde sa všetko vyrieši priamo,“ povedal Milan Štefánik.

Najvyšším sudom Slovenskej republiky je podľa chatára veľký drevený sud, v ktorom je umiestnený bufet pri konečnej stanici sedačkovej lanovky na Solisku. Bufet má strategickú polohu a jeho služby môžu využiť lyžiari, ktorí počas celodennej lyžovačky už nevládzu vyšliapať od lanovky do chaty.

Aj keď pre unavených lyžiarov má chatár pripravený i detský vlek, ktorý ich vytiahne od stanice lanovky až takmer k dverám chaty. Najvyšší sud Slovenskej republiky prináša podľa chatára všetkým jeho klientom skutočné potešenie.

 

Ako sa tam dostanete

Chata pod Soliskom (1840 m n.m.)  sa nachádza v južnom svahu Soliska a je prístupná sedačkou Solisko Express, ktorej dolná stanica je umiestnená v Areáli Snow Štrbského Plesa.

Prístup:

  • cca 10 minút - sedačkovou lanovkou - SOLISKO EXPRESS
  • 1 hodina 30 minút - pešo - z areálu snov chodníkom po zjazdovke / značka modrá / behom 30 minút /
  • 5 hodín 30 minút - pešo – z areálu snov Mlynickou dolinou / značka žltá /, cez Bystré sedlo, Furkotskou dolinou dole, pri rázcestníku vľavo / na modrú značku /
  • 2 hodiny - pešo – od hotela Solisko / po červenej značke /, pri razcestníku - začiatok Furkotská dolina odbočiť vpravo / značka žltá /, potom opäť odbočiť vpravo / modrá značka / Chata pod Soliskom 1840 m.n.m, 2 hodiny

Kontakt: 0905 652 036, 0907 949 442   e-mail: info@chatasolisko.sk

 

Zdroj/autor:  sita,chatasolisko,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: sita

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa