DOMA Najlepšie kúpele

2009-06-12 09:15:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Podľa hodnotenie zdravotnej poisťovne Dôvera, sú najlepšími slovenskými kúpeľmi Brusno, Číž a Bardejov.



Dôvera hodnotila výsledky 27 zmluvných kúpeľných zariadení v dvoch oblastiach – prieskum spokojnosti a služby pre pacientov v rámci verejného zdravotného poistenia. V prieskume vyjadril svoj názor každý desiaty poistenec Dôvery, ktorý bol v roku 2008 v kúpeľoch. Celkovo sa teda zapojilo takmer 800 respondentov.

Najviac ocenili prístup a správanie personálu, najmenej ubytovanie a stravu. V tomto sa pacientsky pohľad na kúpele neodlišuje od pohľadu na nemocnice. S kúpeľmi sú však poistenci celkovo mierne spokojnejší ako s nemocnicami.

Poskytované služby v kúpeľoch hodnotili odborníci zdravotnej poisťovne osobne v každých kúpeľoch v priebehu tohto roka. Zohľadňovali len služby dostupné z verejného zdravotného poistenia. Teda nie to, za čo si návštevníci platia sami.

Najsilnejšími stránkami kúpeľov sú vybavenie a úroveň zdravotnej časti (ambulancie, priestory na procedúry a rehabilitácie a pod.). Naopak, slabinami v niektorých zariadeniach stále zostávajú vybavenie a úroveň liečebných domov a dostupnosť doplnkových služieb.

Keby sa bral do úvahy len prieskum spokojnosti, najlepšie kúpele sú:

 

 

Z hodnotenia služieb zase vyšli najúspešnejšie:

 

 

„Z prieskumu spokojnosti aj z hodnotenia služieb vychádzajú úspešne v podstate tie isté kúpeľné zariadenia. Najlepšia trojica v celkovom hodnotení skončila medzi najlepšími desiatimi aj v oboch čiastkových parametroch,“ hovorí riaditeľ úseku nákupu zdravotnej starostlivosti Martin Kultan.

Zdravotná poisťovňa je pripravená hodnotenie kúpeľov rozvíjať. „Keďže sme v tomto na Slovensku v začiatkoch, privítame konštruktívne návrhy, ako metodiku rozvíjať a dopĺňať ju o ďalšie parametre, napríklad výsledky kúpeľnej liečby a kvalitu a efektivitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti,“ dodáva Kultan.

 

 


Zdroj/autor: dôvera,relaxos,drom


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa