ČESKO Objavte magickú Keňu

2009-06-26 15:00:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA/ KEŇA/ video – Keňa chce prilákať viac turistov do strednej a východnej Európy. Počas leta preto spustí v Čechách marketingovú kampaň, ktorej súčasťou budú aj oficiálne stránky v češtine.



Informoval o tom kenský minister cestovného ruchu Najib M. Balala. Ten bude v najbližších dňoch jednať so zástupcami leteckých spoločností a siedmimi vybranými cestovnými kanceláriami. Keňa sa chce finančne podielať aj na kampani a prispeje tak cestovkám na reklamu zájazdov do tejto východoafrickej krajiny.

„Sústredíme sa na nové rozvíjajúce sa trhy. Prišli sme sa rozhliadnuť a zistiť, koľko investujeme do marketingu. , uviedol Balala s tým, že je to prvý raz, čo jeho vláda takto investuje. Minister počas svojho pobytu v regióne navštívil tiež Rusko a chystá sa ešte do Poľska.

Najviac turistov cestuje do Kene zo západnej Európy, napríklad z Veľkej Británie ich v rekordnom roku 2007 prišlo 200 tisíc. Zo strednej a východnej Európy 7 tisíc, z toho 2500 Čechov. Celkovo Keňa privítala 1,8 milióna zahraničných turistov, v roku 2008 kvôli povolebným násilnostiam došlo k prepadu na 700 tisíc turistov.

Hovorca Asociácie českých cestovných kancelárií a agentúr Tomio Okamura aktivitu kenského štátu víta. „Keň je určite pre cestovky zaujímavým produktom. Z turistického hľadiska nejde v žiadnom prípade o rozvojovú krajinu,“ povedal. Podľa neho je vo svete bežné,  že štáty prispievajú na kampane zahraničným cestovným kanceláriám, Česká republika je v tom vraj pozadu.

 

 

Zdroj/autor: magicalkenya,accka,čtk, drom

VIDEO Magická Keňa

 



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: magicalkenya

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa