DOVOLENKA Keď navigácia zavádza

2009-07-28 16:00:00 |   |    | 

TALIANSKO/ video - Švédsky pár zostal šokovaný, keď ich GPS po chybnom zadaní zaviedlo do mesta Carpi na severe Talianska namiesto na juhotaliansky ostrov Capri. Stačilo zle naťukať cieľ cesty...



Muž a žena v stredných rokoch sa tešili na "zlaté pláže" romantického dovolenkového ostrova v Neapolskom zálive na juhu Talianska. Dorazili však do rušného priemyselného centra na opačnom konci krajiny, asi 650 kilometrov od svojho cieľa.
     
Švédi chybu zistili, až keď sa v miestnej turistickej kancelárii pýtali, ako sa dostať k známej Modrej jaskyni (Blue Grotto) na Capri. Boli vraj prekvapení, ale nie nahnevaní. Naštartovali auto a vydali sa na juh.
     
"Je ťažko pochopiteľné, ako si to organizovali. Myslím tým, že Capri je ostrov," povedal Giovanni Medici, hovorca regionálnej vlády v Carpi. Dodal, že také niečo sa stalo prvý raz.
     

Taliansky ostrov Capri leží v Tyrhenskom mori, pri západnom pobreží južného Talianska, len niekoľko kilometrov od prístavu mesta Neapol.  Ostrov má len 6,7 kilometra dĺžku a 2,7 kilometra šírku, čo je ideálna veľkosť ostrova pre pešiu prechádzku bez použitia dopravy. Ostrov je síce malý, ale jeho dominantou sú strmé útesy, ktoré dajú zabrať všetkým. Najvyším bodom ostrova je hora Solaro, ktorá má 580 m.n.m., odkiaľ je východným smerom nádherný výhľad na taliansky poloostrov. Tým, že ostrov priťahuje množstvo turistov, žije tu pomerne veľa obyvateľov na jednom mieste. V rovnomennom meste  je ich okolo 8 tisíc. Hlavný prístav pod mestom sa volá Marina Grande, kam priplávajú všetky lode z pevniny a zároveň odtiaľ odchádzajú malé lode na okružné plavby okolo ostrova. V južnej časti v Anacarpi žike ďalších približne 7 tisíc obyvateľov. Optimálna doba n nanávštevu ostrova je pred a po sezóne, pretože v mesiacoch júl a auguste je slnko veľmi agresívne a miesto nádherných výhľadov budete hľadať trochu tieňa...

 

Zdroj/autor: reuters,tasr,drom

VIDEO Capri



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa