DOMA Kde sa (ne)dá kúpať

2009-09-16 09:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Kúpaciu sezónu postupne ukončujú všetky sezónne kúpaliská.



 

 

 

 

 

 

 

  • Prírodné kúpaliská (PK)

Prevádzku zatiaľ neukončilo iba prírodné kúpalisko - RO Kunovská priehrada v okrese Senica. Dňa 6.9.2009 ukončili prevádzku Zlaté Piesky a Slnečné Jazerá Senec a dňa 10.9.2009 PK Zelená voda (Nové Mesto nad Váhom) - Pláž Perla. V RO Veľká Domaša sa už neprevádzkujú ani oddychové ani rekreačné plochy.

 

  • Umelé kúpaliská (UK)

Počas uplynulého víkendu bolo ešte stále v prevádzke 53 kúpalísk (194 bazénov).

Prevádzku LTS v uplynulých dňoch ukončili prevádzkovatelia sezónnych zariadení v okresoch Trnava, Trenčín, Nitra, Bytča, Považská Bystrica a Púchov, Banská Bystrica, Brezno, Rožňava,   Veľký Krtíš, Vranov nad  Topľou, Trebišov, Svidník a Stropkov.

S výnimkou kúpalísk Delfín, Rosnička, Summer Club-INCHEBA a Aquatermala Senec ukončili k 6.9.2009 prevádzku kúpaliská v pôsobnosti RÚVZ Bratislava.

V uplynulom dňoch bola ukončená prevádzka v zariadeniach - Verejné kúpalisko Poltár (10.9.2009),  PK Tornaľa a TK Sklené Teplice (7.9.2009), TK Patince LK Svidník, LK Hermanovce, kúpaliská okresu Prešov a Sabinov, TK LAURA Rajecké Teplice, TK Veronika Rajec. Ďalšie sezónne kúpaliská v okrese Žilina predpokladajú ukončenie sezóny cez víkend; v prevádzke zostávajú Mestská krytá plaváreň Žilina a v popoludňajších hodinách TK Stráňavy.

Prevádzku neukončilo ani Letné kúpalisko v Košiciach (ul. Rumanova), v okrese Michalovce zostáva v prevádzke  iba nekryté letné kúpalisko Malé Raškovce 59 a v okrese Bardejov Kúpalisko v Bardejovských Kúpeľoch. Prevádzka kúpaliska Krytá plaváreň Krompachy bola prerušená 3.09.2009 z dôvodu rekonštrukčných prác.

V prevádzke zostávajú najmä celoročne prevádzkované termálne kúpaliská ako napr. Aquapark Tatralandia, Thermal park Bešeňová, TK Komárno atď. Niektoré kúpaliská v závislosti od počasia ukončili prevádzku vybraných bazénov, napr. na TK Vrbov je už ukončená prevádzka bazéna s tobogánom a detského zadného bazéna, vo Wellness centrum – Patince je ukončená prevádzka vonkajších bazénov. V prevádzke zostávajú Oravice I a Oravice II v Tvrdošíne.

Wellness Santovka plánuje pri dobrom počasí prevádzku 1 bazéna do konca septembra a krytého bazéna po jeho rekonštrukcii.

K 15.9.2009 plánoval ukončenie prevádzky TK Topoľníky, TK Vincov les, TK Horné Saliby, sezónna časť Termál centra GALANDIA. Prevádzkovateľ LK Lučenec zabezpečil prevádzkovanie kúpaliska do 13.9.2009.

Termín ukončenia prevádzky kúpaliska Vodný svet Číž  závisí od stavu počasia. Predpoklad ukončenia prevádzky vonkajších bazénov Vodného raja Vyhne je od 16.9.2009.

 

 Zdroj/autor: uvzsr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa