DOMA Nové bratislavské cyklochodníky

2009-09-19 08:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Bratislava otvorila v rámci Európskeho týždňa mobility nový cyklistický chodník Antolská - Chorvátske rameno - objekt Slovenský vodohospodársky podnik.



Vybudovaním tejto cesty sa tak vytvorili bezpečné podmienky pre cyklistov v atraktívnom prostredí a zároveň zabezpečil plynulý prejazd popri celom Chorvátskom ramene s možnosťou prejazdu na Medzinárodnú dunajskú cyklistickú cestu. Rovnako sa zabezpečí bezpečný prechod do ďalších častí Bratislavy ako aj do Maďarska a Rakúska.

Cyklistický chodník Antolská - Chorvátske rameno - objekt Slovenský vodohospodársky podnik je súčasťou tzv. Južnej radiály, je v súlade s územným plánom hlavného mesta a koncepciou cyklistickej dopravy v Bratislave.

Cyklistický chodník je vedený po ľavom brehu Chorvátskeho ramena po prevádzkový objekt v správe Slovenského vodohospodárskeho podniku. Následne je zabezpečený plynulý prechod cyklistov popri objekte podniku na pravú stranu Dunaja, na Medzinárodnú dunajskú cyklistickú cestu.

Dĺžka cyklochodníka je 1 200 metrov, šírka tri metre. Chodník je vedený v takmer nulovom sklone až po miesta pod mostom, kde je zvýšený tak, aby nedochádzalo k jeho zaplavovaniu. Na ochranu cyklistov pred pádom do ramena je umiestnené 1,5-metrové zábradlie.

Hlavné mesto sprístupnilo v týchto dňoch aj cyklistický chodník na Devínskej ceste, pre jeho umiestnenie využilo mesto konštrukciu protipovodňovej ochrany v mestskej časti Devín.

Chodník je súčasťou tzv. Moravsko-dunajskej cyklistickej cesty. Vybudovaním pripojenia železobetónovej časti protipovodňovej ochrany sa vytvoril cyklistický chodník dlhý 302 metrov a široký 3,5 metra s plynulým prechodom na korunu protipovodňovej ochrany v Devíne. Pre bezpečnosť cyklistov je po celej dĺžke chodníka zo strany Dunaja zábradlie.

 

 

Bratislavské kultúrne a informačné stredisko

Klobučnícka 2
814 28 Bratislava
Tel.: +421/2/16 186, 544 337 15
E-mail: info@bkis.sk
Web: www.bkis.sk

 

Zdroj/autor: sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: jupiterimages

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa