DOMA Kam cez víkend (2)

2009-10-04 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Výber kultúrnych a spoločenských podujatí na víkend...



 

 

Autosalón Nitra 2009

S horúcimi novinkami na našom automobilovom trhu a svetovými trendmi vo vývoji áut a ich príslušenstva sa môžete zoznámiť na Autosalóne v Nitre na výstavisku Agrokomplex už tento víkend. Autosalón potrvá do pondelka 5. októbra 2009.

 

 

  

Najstarší maratón v Európe a druhý na svete je významnou tradíciou východoslovenskej metropoly Košíc. Jedinečnosť košického maratónu vždy priťahovala aj svetovú bežeckú špičku. Bežali tu napríklad olympijskí víťazi Juan Carlos Zabala a Abebebikila. Maratón si udržiava vysokú úroveň a stále tak priťahuje najlepších športovcov a početných divákov. Uskutoční sa v nedeľu 4. októbra 2009.

 

Kŕmenie zvierat, rôzne súťaže, hry či vozenie na koníkoch budú súčasťou nedeľňajšieho podujatia na Svetový deň zvierat v bratislavskej zoologickej záhrade. Pre záujemcov je od 12.15 pripravené komentované kŕmenie medveďov, následne môžu deti nakŕmiť medvedíky čistotné, surikaty, žirafy a šimpanzy. Od 12.00 do 16.00 sa môžu deti zapojiť do rôznych súťaží, hier a aktivít o zvieratách, od 14.00 sa môžu povoziť na koníkoch.

 

XIII. ročník Slávností kapusty – Deň zelá 2009 sa uskutoční oddnes do nedele v Stupave. Na návštevníkov podujatia čaká príjemná hudba, dobré jedlo, rôzne súťaže, organový koncert starej hudby, skupina historického šermu, koncert skupiny Horkýže Slíže, oldies párty, remeselnícky jarmark, jesenný jarmok, tvorivé dielne, ohňostroj a mnoho ďalšieho.

 

Počas víkendu sa v Košiciach uskutoční akcia pod názvom Košické potulky – známi Česi v Košiciach. Záujemci sa môžu zoznámiť a dozvedieť sa niečo viac o Čechoch, ktorí boli v Košiciach priamo i nepriamo počas tisíc rokov. Od kráľa sv. Václava po speváčku Hanu Zagorovú. Košické potulky sú pešie prehliadky mesta pre obyvateľov i návštevníkov. Na potulkách sa môžu dozvedieť zaujímavosti z histórie a súčasnosti Košíc priamo na mieste a dostanú sa na neprístupné miesta. Konajú sa každý prvý víkend v mesiaci. 

 

 

Zdroj/autor: sacr, sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa