MAĎARSKO Kúpele a wellness Bük

2010-05-23 14:00:00 |   |    | 

MAĎARSKO/ video - Kúpele Bük sú najnovšie kúpeľné centrum v Maďarsku v blízkosti rakúskych hraníc, len 345 kilometrov od Prahy a 220 kilometrov od Budapešti. Ležia v nadmorskej výške 150 metrov n. m.



Kariéra kúpeľnej vody v Büku začala pred 25 rokmi, keď hľadači ropy pracujúci v tejto oblasti boli odmenení za svoju prácu šesťdesiat metrov vysokým výtryskom vody. Liečivá voda s teplotou 58 °C má mimoriadne vysoký obsah železa, je to charakteristická zemito-vápenitá voda s konštantným podielom vápnika, horčíka a hydrogénuhličitanu. Pri kúpeľnej liečbe je vhodná na liečenie porúch pohybového ústrojenstva, na poúrazovú terapiu a na liečenie ochorení chrbtice. Ako pitná kúra je doporučovaná v prípadoch prekyslenia žalúdka a pri tráviacich problémoch.

Kúpele, ktoré sa nachádzajú na ploche 14 hektárov, vám ponúknu 27 bazénov s celkovou vodnou plochou väčšou než 5 100 m². Voda v liečebných bazénoch má teplotu 32 až 38 °C, teplota vody v plaveckých bazénoch je od 26 do 28 °C. Komplex kĺzačiek dostupných zdarma vo vás zanechá nezabudnuteľné zážitky.

Deti sa môžu po kúpaní hrať na momentálne najmodernejšom ihrisku, dospelým túžiacim po relaxe je k dispozícii rozľahlé útočisko s pohodlnými ležadlami. V Rekreačnom parku môžete regenerovať v tichom, pokojnom a zelenom prostredí.

Tí, ktorí majú radi pohyb, sú po celý rok vítaní na športových ihriskách (plážový volejbal, plážová hádzaná, nohejbal, badminton, plážový futbal, streetball, stolný tenis), pri organizovaných športoch a zábavných programoch. Kto vyhľadáva kulinárske zážitky, na toho čaká rada reštaurácií a snack-barov.

 

 

 

Büki Gyógyfürdő
Termál krt. 2.
H-9740 Bükfürdő
Tel.: 00 36 94 558 080
Fax: 00 36 94 358 023
E-mail:
marketing@spabuk.hu

 

Zdroj/autor: madarsko, bukfurdo, drom

VIDEO Bükfürdő



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa