MAĎARSKO Termálne jazero Hévíz

2010-11-14 12:00:00 |   |    | 

MAĎARSKO/ video - Pôvod jazera v Hévíze siaha do obdobia, kedy sa formovali bazaltové hory v okolí jazera Balaton.



Stará antická legenda hovorí, že úpenlivá prosba svätej panny spôsobila, že sa na povrchu objavil prameň, keď istá kresťanská sestrička chcela vyliečiť postihnuté dieťa.

Horúca voda vyrážajúca z hĺbok zeme a pariace sa bahno úplne vyliečili toto choré dieťa.

Uvedená legenda pochádza z čias starovekého Ríma a vyliečené dieťa bol určite východorímsky cisár Flavius Theodosius, ktorý neskôr prehlásil kresťanstvo za oficiálne náboženstvo v jeho ríši v roku 391. A tento prameň stále napĺňa jazero v Hévíze.

Zázračný účinok tejto vody bol známy už našim predkom. Archeologické vykopávky svedčia o tom, že ľudia obývali toto územie už v dobe kamennej. Jazero v Hévíze je najväčším biologicky činným, prírodným liečivým jazerom na svete.

Jeho teplota je ovplyvnená kombináciou horúcej a studenej pramenitej vody vychádzajúcej z podzemia. Vďaka rôznym prúdom a dva metre hrubému parnému plášťu nad hladinou, ktorý udržuje vodu pred ochladnutím, má celé jazero vo všeobecnosti konštantnú teplotu.

Biologická stabilita jazera je rokmi overená jeho konštantnou teplotou vody, ktorá neklesá pod 24 až 26 °C aj v tých najchladnejších zimných mesiacoch.

Liečivé jazero v Hévíze sa nachádza v prekrásnej prírodnej oblasti, kde je voda obkolesená nádherným lesom, a tak je chránená pred vetrom.

Vďaka svojmu jedinečnému zdravie udržujúcemu účinku a vysokému obsahu minerálnych látok má táto voda výnimočne priaznivý vplyv na reumatické a motorické ochorenia.

Liečenie v Hévíze je vynikajúce nielen pre jeho uzdravujúce účinky, ale aj ako odpočinok, relaxácia a prevencia pred ochoreniami. Prispôsobovaním sa neustále rastúcim požiadavkám ľudí, pre ktorých sa wellness a zdravý životný štýl stal súčasťou života, je k dispozícii široká paleta možností.

 

 

Hévíz Turizmus Marketing Egyesület
Tel.: 0036 83 540 131
Fax: 0036 83 540 132
E-mail:
info@hevizmarketing.hu
Web: www.hevizmarketing.hu

 

Zdroj/autor: hungarytourism, drom

VIDEO Hévíz



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa