RAKÚSKO Ľadovec Stubai

2010-02-15 14:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Lyžiarske stredisko Stubaier Gletscher je svojou rozlohou 12 km² najväčším strediskom Rakúska s celoročnou prevádzkou.



Svojou polohou vo výške 1 750 až 3 200 metrov sa od októbra až do júla môže pochváliť absolútnou istotou snehu.

Stredisko je ľahko prístupné zo severu - od Innsbrucku po diaľnici Brennerautobahn až po výjazd Schönberg a napokon ďalších 30 kilometrov po Stubaier Bundesstrasse až k údolnej stanici Mutterberg.

Na výber je 24 moderných možností, ako sa nechať rýchlo vytiahnuť až do ríše 3-tisícoviek. Fanúšikov zimných športov očakáva: päť lanoviek, tri 6-sedačky, jedna 4-sedačka, tri 2-sedačky a deväť vlekov plus cvičné vleky.

Štubajský ľadovec má na výber zo 110 kilometrov zjazdoviek pre každú výkonnostnú triedu: od ľahkých a širokých pre nesmelších až po náročné bubnovky a ťažké trate pre majstrov s kondičkou.

Nechýba ani snowboard funpark, dve stále pretekárske trate, Rennstrecken - trať s časomierou, dráha pre nafukovacie boby, 4,5 kilometra výškovej bežkárskej trate, ba ani ľadová veža pre lezcov.

Odbočovací oblúk, od jednoduchého olovrantu až po medzinárodnú kuchyňu, sa perfektne vydarí v niektorom z gastronomických podnikov. O blaho tela i duše sa dobre postarajú samoobslužné reštaurácie, napr. Jochdohle, „vznášajúca sa" vo výške 3 150 metrov alebo reštaurácia s obsluhou u Zlatého kamzíka - "Zur Goldenen Gams". Absolútne super je après-ski v prírodnom bare Ľadové jazero - „Eissee" na vrcholovej stanici „Gamsgarten" - Záhrada kamzíkov.

V jedinečnom lyžiarskom klube Ski Club Micky Maus naučia spoľahliví učitelia deti od 4 rokov hravo lyžiarskemu kumštu. Zatiaľ kým deti zvládnu v Ski Club Micky Maus abecedu lyžovania, môžu si rodičia dopriať nerušené zjazdy na upravených svahoch.

 


 

 

Stubaier Gletscher
Mutterberg 2
6167 Neustift
Tel.: 0043 5226 8141
Fax: 0043 5226 8141 150
E-mail:
info@stubaier-gletscher.com
Web: www.stubaier-gletscher.com

 

Zdroj/autor: austriainfo, stubaiergletscher, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa