RAKÚSKO Ľadovec Rettenbach-Tiefenbach

2010-11-25 13:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO/ video - Lyžiarske stredisko na ľadovci Rettenbach-Tiefenbach ponúka ako jediné z rakúskych lyžiarskych stredísk hneď tri trojtisícové vrcholy, dostupné najmodernejšími dopravnými zariadeniami.



Ako sa tam dostanete: od výjazdu na diaľnicu A12 Inntal-Autobahnausfahrt Ötztal sa dostanete priamo na cestu prvej triedy smer Sölden (v nadmorskej výške 1 377 metrov), odkiaľ vedie 15 kilometrová panoramatická trasa až do lyžiarskeho strediska na ľadovci Rettenbach-Tiefenbach (od 2 674 metrov do 3 255 metrov n.m.).

Pri údolných staniciach lanoviek je dosť parkovísk pre pohodlné zaparkovanie.

Z parkoviska Rettenbach (údolná stanica 2 674 metrov) vás vyvezie 4-sedačka s ochranným štítom na medzistanicu Rettenbachjoch (vo výške 2 995 metrov).

Odtiaľ vedie vlek na Schwarzen Schneid (horná stanica 3 167 metrov) a ďalší vlek ku stanici Karleskogl (horná stanica 3 248 metrov) - odtiaľ vedie priama spojka: 200 metrov dlhý tunel pre lyžiarov k ľadovcu Tiefenbachgletscher.

Vlek k stanici Seiterjöchl (horná stanica 3 032 metrov) je ďalším spojením k ľadovcu Tiefenbachgletscher. Spojenie je však možné i autom - prejazdom cez najvyššie položený cestný tunel Álp, dlhý 1 750 metrov.

Okrem reštaurácie, spoločenského pavilónu, kiosku, snehového baru, lyžiarskej a snowboardérskej školy a obchodu so športovými potrebami a požičovňou sa môže pochváliť i Európskym centrom pre testovanie zimnej výstroje a servisnou stanicou výrobcu Salomon so širokým výberom potrieb pre zimné športy.

Sedačka Tiefenbachferner a vlek Tiefenbachkogel sa dočkali náhrady - namiesto nich premáva obežná 8-sedačka (údolná stanica 2 793 metrov, horná 3 249 metrov). Ďalšie lanovky: Seiterkar (sedačka), Mutkogl, Panorama a Minilift (vleky).

3-sedačka "Seiterkar" spája oba ľadovce, t.j. Tiefenbach a Rettenbach, čím sa stalo toto stredisko lyžovania na ľadovci jediným svojho druhu vo východných Alpách (odborne: Gletscherskischaukel).

Zimné lyžiarske stredisko spoločne so strediskami lyžovania na ľadovcoch Rettenbach a Tiefenbachgletscher, pospájané pavučinou vlekov a lanoviek "Golden Gate to the Glacier" a zariadeniami "Einzeiger", "Seekogl" a "Schwarzkogl" (4-sedačky), je prepojené obežnou 1-lanovou 8-sedačkou "Gletscherexpress".

Dobudovaním tejto siete sa vytvorilo rozľahlé, po odbornej stránke mimoriadne zaujímavé a priestranné lyžiarske stredisko.

 


 

Ötztal Tourism
Gemeindestrasse 4
6450 Sölden
Tel.: +43 (0) 57 200
Fax: +43 (0) 57 200 201
E-mail:
info@oetztal.com
Web: www.oetztal.com

 

Zdroj/autor: austriainfo, soelden, drom (pozri aj Galériu)

VIDEO Sölden - lyžovanie



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa