ČESKO V Safari kempe

2010-06-12 16:00:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA / video - Zoologická záhrada v meste Dvůr Králové v okrese Trutnov prvého mája zahájila prevádzku unikátneho Safari kempu...



Tí z vás, ktorí budú chcieť, sa budú môcť ubytovať v bungalovoch postavených v africkom štýle či prespať pod stanmi alebo vo vlastnom karavane. Priamo z okien bungalovov uvidíte na rôzne africké zvieratá preháňajúce sa vo výbehu.

Celková kapacita kempu je až 300 ľudí a ide vraj o jediný kemp postavený v africkom duchu v celej Európe. Kemp vznikol v tesnom susedstve zoo, vo výbehu budete môcť sledovať antilopy, zebry či vtáky, v budúcnosti sa objavia aj žirafy.

Kemp vám ponúkne päť bungalovov, v každom z nich sú dve izby s kúpeľňou a WC. Ďalšími stavbami v kempe sú recepcia a budova so sociálnymi zariadeniami pre ľudí zo stanov a karavanov.

Izby a recepcia sú vyzdobené originálnymi doplnkami z Afriky, napríklad obrázkami z látky či maskami. Afriku pripomínajú tiež strechy z rákosia či maľby na stenách bungalovov. V kempe je aj bazén, vírivka či detské ihrisko.

 

Zoo začala s výstavbou kempu v lete 2008. Súčasťou výstavby bolo tiež vybudovanie rozsiahleho parkoviska pre 275 automobilov, ktoré rozšíri tunajšie parkovisko pri dvorskej zoo. Zoologická záhrada, ktorá funguje od roku 1946, chová predovšetkým veľké africké cicavce, ročne si areál pozrie viac než pol milióna návštevníkov. Zoo už niekoľko rokov ponúka aj možnosť ubytovania v Hoteli Safari, ktorý má viac než dve desiatky izieb.

 

 

 

Safari Kemp

ZOO Dvůr Králové a. s.
Štefánikova 1029
544 01 Dvůr Králové
Tel.: +420 499 329 515
Fax: +420 499 320 564
E-mail: info@zoodvurkralove.cz
Web: www.safarikemp.cz

 

Zdroj/autor: čtk, safarikemp, drom

VIDEO ZOO Safari Dvůr Králové



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa