10 DÔVODOV prečo cestovať do Tuniska

2010-06-04 16:00:00 |   |    | 

TUNISKO/ video – Tisícročná história, ktorou sa prehnalo niekoľko kultúr, neuveriteľná rôznorodosť krajiny a sladký život pretkaný blaženosťou...



Zlaté pláže a tak veľké a známe letoviská ako sú Džerba, Hammamet alebo Monastir, ponúka Tunisko turistom prichádzajúcim stráviť prijemnu dovolenku pri mori.

Aj keď  známe svojou históriou a priaznivou klímou, nezabudlo Tunisko na to, že predtým, ako sa stalo byzantským a otomanským, bolo obilnicou Ríma a ešte predtým patrilo Feničanom.

Od tých čias si zachovalo neuveriteľné archeologické pamiatky, ktoré sú zatiaľ turistom  málo známe.

 Vedľa tých najnavštevovanejších, ku ktorým patria podzemné rímske paláce v Bulla Regia alebo Koloseum v El Jem, na vás všade čaká prekvapenie: samotné mesto a väznica v Bulla Regii, zubom času takmer nenahlodaný víťazný oblúk v Haïdre, Veľká mešita v Kairouane, ktorá patrí k najstarším alebo Ribat, opevnený kláštor z 8.storočia v Sousse, či španielske pevnosti a byzantské kostoly.

Tunisko bolo fenické, rímske, byzantské, otomanské, arabské, francúzske... niet divu, že je tuniská kultúra tak bohatá, rôznorodá a hlavne hlboko zakorenená v tradíciách národa, ktorý vďaka tomuto dedičstvu vyniká trpezlivosťou, prívetivosťou a úprimným pohostinstvom.

 

Od rímskych kúpeľov po thalassoterapiu

Vzhľadom na to, že je Tunisko následníkom antických Rimanov a tureckých tradícií, má k dispozícii vynikajúce centrá thalassoterapie.

Početné centrá zodpovedajú francúzskym a švajčiarskym normám, väčšinou sa nachádzajú v hotelových komplexoch, čo je veľmi pohodlné, pretože nemusíte nikam dochádzať.

Od liečebnej kúry „mladá mamička“ až po kúru pre tých, ktorý chcú prestať fajčiť, kúry na chudnutie – biolifting v kúpeľoch s aromatickým bahnom – takéto spektrum služieb je ponúkané v úžasných orientálnych interiéroch a vľúdnej atmosfére.

 

Čarovné greeny

Tunisko má ešte jednu zaujímavosť – golf. Dnes má krajina deväť golfových ihrísk, pôsobivo zasadených do krajiny svetovými odborníkmi. A vždy je blízko pláž!

 

Kuchyňa – to nie je len kuskus

Šaláty, paradajky, ryby, jahňacina....výborné jedlá, ingrediencie a tradičné recepty dostatočne rôznorodé. A vína doplňujúce túto hostinu v tieni mimóz alebo uprostred hája datľových paliem.

Ale Tunisko je v prvom rade aj modernou krajinou. Má dobrú cestnú infraštruktúru, rýchlu a pohodlnú dopravu, lekársku a záchrannú službu porovnateľnú s tou našou a GSM sieť, ktorá funguje na celom území.

Jeho hotely podliehajú prísnej kontrole v súlade s európskymi normami. To všetko je k dispozícii len 2,5 hodiny letu...

 

Zdroj/autor: tuniskotourism,tupcr,drom

VIDEO Tunisko

 


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa