DOMA Leto v Terchovej

2010-07-20 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Severoslovenská Terchová bude počas leta lákať návštevníkov nielen turistikou alebo legendárnym zbojníkom Jurajom Jánošíkom, ale aj niekoľkými hudobnými festivalmi.



Nudiť by sa nemali priaznivci folklóru, popu ani rocku, medzi najväčšie ťaháky by mali patriť česká speváčka Lucie Bílá, skupina Kabát, ale tiež folklórny súbor Vsacan. Do Terchovej sa chystá tiež Elán.

   
Najznámejšou hudobnou prehliadkou obce sú Jánošíkove dni na prelome júla a augusta, organizátori očakávajú okolo 75 tisíc návštevníkov. Obecenstvo zo Slovenska, Česka, Poľska, Holandska či Nemecka bude zabávať 1100 účinkujúcich z viacerých krajín, program bude zameraný prevažne na folklór.
   
"Spomeniem najmä dve krajiny, a to Rumunsko a Českú republiku, ktoré budú mať v Terchovej dva špičkové súbory, ktoré dostanú široký profilový program. Vo svojej kategórii predstavujú absolútnu svetovú špičku," povedal dnes novinárom jeden z organizátorov Peter Cabadaj o moravskom súbore Vsacan a rumunskom zoskupení Romania Targu Mures.
   
Po vyše štvrťstoročí príde na festival, ktorý sa začne 29. júla, tiež Slovenský ľudový umelecký kolektív (SĽUK). Podobne ako v minulosti bude súčasťou štvordňovej prehliadky aj divácky atraktívny konský vozový sprievod s krojovanými furmanmi a muzikantmi.
   
Obyvatelia a návštevníci Terchovej sa môžu 7. augusta tešiť i na českú speváčku Luciu Bílú, ktorá chystá spoločný koncert s Jánom Berkym Mrenicom a Veľkými diabolskými husľami. Pre priaznivcov rockovej muziky sa pripravuje festival Terchovský Budzogáň, na ktorom 13. a 14. augusta vystúpia i české kapely Kabát, Arakain a Alkehol. Legendárna skupina Elán by mala potom odohrať koncert na ďalší deň ako bonus po festivale.
   
Vedenie obce už skôr tvrdilo, že hudobnými podujatiami chce spestriť program pre turistov po neraz náročných pochodoch vo Vrátnej doline. Terchová pred časom lákala aj furmanskými pretekmi či majstrovstvami sveta v kosení lúky.


  

 

Zdroj/autor: terchova,čtk,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa