Vo Viedni majú nový luxusný hotel!

2011-01-05 10:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Metropola Viedeň je bohatšia o ďalší luxusný hotel. Pri Dunajskom kanáli totiž otvorili nový hotel Sofitel Vienna Stephansdom.



Autorom luxusného hotela je svetoznámy francúzsky architekt Jean Nouvel. Impozantná 75 metrov vysoká budova je odrazom štýlu 21. storočia, pripomínajúca skulptúru zo skla a ocele.

Hotel Sofitel Vienna Stephansdom zaujme aj lesklou fasádou a obrazovými podhľadmi z dielne švajčiarskeho umelca Pipilottiho Rista, ktorý sa nechal inšpirovať chrámovou loďou viedenského Stephansdomu.

Farebnosť z prírody vniesol do hotela Sofitel autor krajinnej architektúry Patrick Blanc, ktorý vytvoril živú, zelenú stenu s 20 tisícmi druhmi rastlín.

Na 18. poschodí víta hostí presklenná reštaurácia Le Loft a bar s panoramatickým výhľadom. Reštauráciu vedie šéfkuchár a držiteľ michelinovského ocenenia Antoine Westermann, ktorý spája rakúsku a francúzsku kuchyňu. Okrem delikátneho menu ponúka Le Loft aj úžasný výhľad na siluetu mesta.

182 izieb a z toho 26 apartmánov hotela je od podláh, cez nábytok až po stropy zariadených jednofarebne – v bielej, svetlej šedej alebo čiernej farbe. Sofitel Vienna Stephansdom ponúka luxus, noc v hoteli môže stáť až okolo 3 tisíc eur.

 

 

Hotel Sofitel Vienna Stephansdom

Praterstrasse 1
1020 Vienna
Tel.: (+43)1/906160, (+43)1/906162000
E-mail: h6599@sofitel.com

 

Zdroj/autor: compress, sofitel, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: apa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa