Viedenská plesová sezóna…

2011-01-16 10:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Plesovú sezónu v susednej Viedni zahájil na Silvestra Cisársky ples vo viedenskom Hofburgu.



Až do apríla sa v rakúskej metropole uskutoční viac ako 400 plesov, pričom vrchol sezóny plesov je počas januára a februára.

14. januára sa po 110 raz stretli viedenskí cukrári na plese v Hofburgu. Prvým highlightom viedenských plesov bude 20. januára ples Viedenských filharmonikov vo viedenskom Musikvereine, na ktorý už tradične zavíta mnoho prominentov.

Kedysi len pre šľachtu vyhradený viedenský Hofburg privíta každoročne viac ako tri tisícky plesových hostí napríklad počas plesu medikov (29. januára) a Poľovníckeho plesu (30. januára) alebo plesu právnikov (5. marca). K obľúbeným patrí i Ples kaviarnikov, ktorý sa tento rok uskutoční 25. januára taktiež v Hofburgu.

Hudbou kráľa viedenských valčíkov sa rozozvučí Kursalon v mestskom Stadtparku 12. februára počas plesu Johanna Straussa.

29. januára sa uskutoční ples viedenských Slovákov v hoteli Radisson, ktorý organizuje Rakúsko-slovenský kultúrny spolok.

Vyvrcholením plesovej sezóny však bude ako každoročne Opernball vo viedenskej Štátnej opere, ktorý bude tentoraz 3. marca. V tento deň zavítajú do opery na viedenskom Ringu aj medzinárodné hviezdy zo sveta filmu, hudby či významní politickí predstavitelia.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Neli Karagyozova,agentur mast

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa