Naj tipy na víkend

2014-06-20 14:00:00 |   |    | 

Drahí čitatelia s príchodom leta sme sa na dromedári rozhodli poskytnúť vám čo najviac informácií ohľadom podujatí a možností na výlet vo vašom regióne, na Slovensku, ale aj v blízkom okolí. Preto vám dnes prinášame tipy, ktoré vás inšpirujú, aby ste sa vedeli dostať v správnom čase na správne miesto.



Košice

Do 21. júna budú mať návštevníci Košíc príležitosť navštíviť Košický filmový festival 2014. Zadarmo sa dostanú na premietania viac ako 60 titulov európskeho, ale aj slovenského pôvodu. Festival má viacero tematických sekcií, takže si na svoje prídu aj deti.

Netradičný umelecký festival sa tento víkend odohrá v uliciach mesta Košice. Nové umelecké formy budú prezentované na festivale Use The City Festival, ktorý tento rok prebehne už po šiestykrát. 21. 6. sa v spolupráci d festivalom odohrá aj podujatie Hudba v meste. Počas týchto dní budú niektoré z ulíc premenené na ateliéry a miestni budú môcť ukázať, čo v nich je.

Bratislava

V hlavnom meste Slovenska stále prebieha festival Dolce Vitaj, ktorý prezentuje taliansku kultúru u nás doma. Spolupráca oboch krajín vyústil do rôznych koncertov, premietaní a výstav. Stredomorskú atmosféru zažijú tí z vás, ktorí sa zastavia na tradičnom putovnom trhu, kde sa budú predávať typické produkty z Talianska.

Kultúrne leto a Hradné slávnosti budú odštartované tento víkend. Spolu s nimi sa začne aj Viva Musica! Festival, ktorý behom celého leta ponúkne množstvo kvalitnej zábavy. Pripoja sa aj Letné Shakespearovské slávnosti, ktoré pri otvorení zahrajú Richarda III.

Tento víkend sa budú konať aj obľúbené Korunovačné slávnosti, pričom tento rok bude korunovaný významný uhorský kráľ Jozef I. Sprievodné podujatia budú obsahovať ochutnávky vín, historický veľtrh remesiel aj detský kútik.

Poprad

Viva Italia- o tomto podujatí sme vás už na dromedári informovali. Talianska kultúra prenikne aj do nášho podtatranského mesta. Víno, syry a hudba- to všetko nájdete cez víkend v Poprade.

Banská Bystrica

2v1 je názov tanečného podujatia, ktoré sa odohrá v piatok večer. Štúdium tanca tak uzavrie svoju tohtoročnú sezónu.

Cez víkend bude prebiehať aj podujatie Noc Hudby v Banskej Bystrici. V sobotu sa tak na rôznych miestach mesta odohrajú zaujímavé koncerty a súťaže.

Stredoslovenské múzeum otvorí svoje brány v nedeľu, aby sa v ňom mohli návštevníci odfotiť v dobových kostýmoch.

Trnava

V trnavskom amfiteátri sa aj tento rok uskutoční multižánrový Ekofest, ktorý otvára kultúrne leto v Trnave. Jeho návštevou podporíte aj mestskú flóru, keďže výťažok zo vstupného ide na ochranu životného prostredia v meste. O zábavu sa postarajú známe hudobné skupiny.

Čachtice

Tenti víkend sa pri príležitosti 400. výročia úmrtia jeho najslávnejšej majiteľky, Alžbety Báthoryovej, opätovne otvoria hradné brány Čachtického hradu. Po dvoch rokoch tak konečne budú môcť návštevníci uvidieť prácu reštaurátorov. Na otvorenie sa dostaví aj samotná Čachtická pani.

Folklór

Tento víkend sa Slovákom z rôznych kútov otvorí možnosť navštíviť folklórne podujatia. V Červenom Kláštore, v prostredí Pieninského národného parku, sa uskutoční 38. ročník Zamagurských folklórnych slávností. Domáca kuchyňa a škola goralského tanca budú sprevádzať program. V Martine zase Jarmok tradičných remesiel  otvorí 30. ročník Turčianskych slávností folklóru. A Folklórny festival Myjava privíta folkloristov nie len zo Slovenska, ale aj Albánska, Kazachstanu, Ruska, Českej republiky a Indonézie. Pre návštevníkov pripraví aj jedlo, koštovky a „jarmek“.

Zdroj/autor: TASR, SiSa drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa