V Tatrách opatrne

2007-09-02 09:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Stromy, ktoré popadali na viacerých miestach v Tatrách po nočnej búrke z 24. augusta, sú poprerezávané. Horská záchranná služba odporúča návštevníkom, aby na miestach, kde sa vyskytujú, boli opatrnejší.



 

Turistický chodník Štrbské Pleso - Tri studničky označený zelenou značkou je zatvorený. Modrá značka Biely Váh - Jámske pleso je stále zle priechodná, orientáciu na nej sťažuje lesný polom. Na magistrále (červená značka) smerom na Zámkovského chatu v okolí Veľkého vodopádu sú taktiež popadané stromy.Turistický chodník vedúci z Hrebienka cez Bilíkovú chatu, Studenovodské vodopády a Rainerovu chatu je priechodný, vyžaduje si však zvýšenú opatrnosť.

Pre rekonštrukciu asfaltovej cesty je až do odvolania uzavretý modro značkovaný chodník vedúci od zastávky električiek Popradské pleso na Popradské pleso. V čase jeho uzávery môžu turisti využiť ochranný chodník, na ktorý nastúpia hneď za budovou vodárne, ktorá sa nachádza vľavo od cesty vedúcej na Popradské pleso.

Úsek turistického chodníka na hlavnom hrebeni Nízkych Tatier rázcestie za Lenivou - Priehyba je ťažko priechodný pre popadané stromy. Minulotýždňová búrka polámala niekoľko stromov aj v západotatranskej Jamnickej doline, ktorá je preto neschodná v oboch smeroch. Rovnako je to s nástupom na hrebeň Otrhancov od Račkovej doliny.

Ostatné doliny v uvedenom pohorí sú bez alebo len s malým množstvom popadaných stromov, ktoré nesťažujú pohyb. Popadané stromy sa nachádzajú aj v roklinách a na turistických chodníkoch v Slovenskom raji, kde ich drevorubači odstraňujú.

Zdroj/autor: hzs, tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa