VÍKEND Ako sme žili

2008-03-13 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO/Bratislava - Výstavu Ako sme žili? Slovensko v 20. storočí navštívilo za necelý mesiac už viac ako desať tisíc záujemcov....



Do priestorov Slovenského národného múzea (SNM) na Vajanskom nábreží v Bratislave neprichádzajú len obyvatelia Bratislavy, ale záujemcovia zo všetkých kútov Slovenska. Pokračuje aj bohatá ponuka sprievodných podujatí. Najbližšie sa uskutoční osobné stretnutie s  režisérom Stanislavom Párnickým, premietanie legendárneho Havettovho filmu i nezabudnuteľná Bambuľka.

     
Režisér Stanislav Párnický príde do múzea v pondelok 17. marca, aby v rámci Bratislavských televíznych pondelkov osobne uviedol premietanie svojej dramatizácie hry Pasca od Františka Švantnera.
     
Všetky pondelkové a stredajšie premietania sú prístupné verejnosti bezplatne. Do konca marca sa návštevníci cyklu Bratislavské televízne pondelky môžu tešiť na televíznu adaptáciu Troch gaštanových koní Margity Figuli za účasti herca Juraja Kukuru. V rámci návratov k slovenskej kinematografii pod názvom Made in Koliba pripravilo SNM aj premietanie kultového filmu Dušana Rapoša Fontána pre Zuzanu.
     
Nielen pre priaznivcov vojenskej histórie sa v utorok 18. marca v rámci cyklu Boli sme pri tom... uskutoční diskusia s historikmi a potomkami slovenských legionárov - Evou Kristínovou, Milanom Píkom a Igorom Imrom na tému Tradície slovenských legionárov a ich nositelia.     

Streda 19. marca bude opätovne patriť tvorbe Ela Havettu, pričom tentoraz príde o okolnostiach vzniku jeho debutu Slávnosť v botanickej záhrade porozprávať filmový historik a kritik Václav Macek. Pravidelné RetroNedeľníčky budú v nedeľu 16. marca pokračovať legendárnymi
Bambuľkinmi rozprávkami.

 

Ako sme žili? Slovensko v 20.storočí - výstava

Budova Slovenského národného múzea

Vajanského nábr. 2, P.O.BOX 13,

810 06 Bratislava 16

Otváracie hodiny: 9.00 - 17.00 denne aj v pondelok

Tel.: +421 2 59349 111

Kontakt: Monika Ondrejovičová (PR manažerka vystavy)

ondrejovicova@snm.sk

Vstupné:

Základné vstupné 100 Sk

Zľavnené vstupné 50 Sk

(deti od 6 rokov, študenti, držitelia preukazov ISIC, ITIC, EURO 26, BKIS CITY CARDS

Rodinné vstupné 250 Sk (2 dospelí a 3 deti do 14 rokov)

Rodinné vstupné 150 Sk (1 dospelý a 2 deti do 14 rokov)

Dôchodcovia 40 Sk


Zdroj/autor:snm,tasr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa