VÝLET V Holíči otvorili turistickú sezónu

2008-05-26 10:45:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Turisticko-kultúrnu sezónu v Holíči otvorili symbolickým kľúčom na podujatí, ktoré sa konalo pri príležitosti nadchádzajúceho Medzinárodného dňa detí.



Sobotňajšiu akciu pripravili jej organizátori z tamojšieho mestského úradu v areáli holíčskeho zámku. Detskému publiku sa predstavili viaceré herecké združenia s rozprávkami, ale aj Združenie historického šermu Memento Mori.

Svojimi kúzelníckymi kúskami prispel aj šašo Jonáš z Českej republiky. Malí návštevníci sa mohli povoziť na dobovom kolotoči, poháňanom ľudskou silou a po zotmení ich čakal veľkolepý ohňostroj.

     
"Mesto Holíč kúpilo zámok od súkromného podnikateľa v roku 2007. Od septembra minulého roku ho má zapísaný na liste vlastníctva a snahou mesta aj obyvateľov širokého okolia je, aby sa zámok zrekonštruoval a zrevitalizoval," povedal primátor Zdenko Čambal.
     
Prvým krokom je snaha mesta dostať do zámku a jeho okolia všetko kultúrne a spoločenské dianie. Zároveň pri príležitosti otvorenia sezóny sa podarilo vyčistiť, vydezinfikovať a natrieť rozsiahle podzemné chodby v zámku, ktoré si návštevníci sobotňajšieho podujatia mohli spoločne s deťmi prezrieť s informátormi, ktorí im podali odborný výklad.
     
Holíčsky zámok vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku v roku 1970. Jeho dnešný neskorobarokový vzhľad je výsledkom prestavby renesančnej protitureckej pevnosti na reprezentačné letné sídlo rodiny Habsburgovcov.

 

Turisticko - informačné centrum
Bratislavská 6
908 51  Holíč
tel., fax: 00421 (0) 34 668/ 51 55
email:
tikholic@holic

Zdroj/autor: holič,tasr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa