Pančuchy kráľovnej Viktórie a Edinburg

2010-02-25 23:00:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Hodvábne pančuchy kráľovnej Viktórie, ktorá bola hlavou Veľkej Británie od roku 1837 až do konca 19. storočia, majú ísť koncom marca do dražby v škótskej metropole Edinburgh.



Pár ručne pletených čierno-bielych pančušiek pochádza z roku 1874. "Kontrastuje to s predstavou, ktorú bežne máme o kráľovne. Predstavujeme si ju skôr ako plnejšiu dámu odetú do čierneho," povedal tlačový hovorca edinburghského aukčného domu. Vyvolávacia cena pančušiek s volánikmi je 400 libier (asi 452 €).

Aukcia by mala pritiahnúť mnoho zberateľov. Kus spodnej bielizne slávnej panovníčky by sa mohol stať korunou ich zbierky.

Viktória Alexandra (24. máj 1819, Kensingtonský palác Londýn – 22. január 1901, Osborne House, ostrov Wight) bola v rokoch 1837 až 1901 kráľovná Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Írska a cisárovná Indie. Počas jej 64-ročnej vlády, nazvanej viktoriánskou epochou, Británia vybudovala obrovské impérium, využila zdroje priemyslovej revolúcie a stala sa jednou z najrozvinutejších industrializovaných krajín na svete. Viktória bola jedinou dcérou následníka trónu, vojvodu z Kentu a sasko-coburgskej princeznej Márie Lujzy. Keď sa mala narodiť, rodičia sa rýchlo presťahovali z Nemecka do Londýna, aby pôvod dcéry bol čo najviac anglický. Kráľovná Viktória bola medzi verejnosťou veľmi obľúbená.

 

Milé cestovateľky, do škótskeho Edinburghu sa určite oplatí vycestovať nielen na aukciu za pančuškami slávnej panovníčky, ale aj kvôli výletu či dovolenke v tomto prekrásnom historickom meste. Ak sa vám nepodarí ukoristiť kus spodnej bielizne kráľovnej Viktórie, určite si aspoň vychutnáte pobyt v Edinburghu, v jednom z najmalebnejších miest v Európe.

 

Zdroj/autor: ctk, dpa, wikipedia, janqa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa