CESTOVATEĽKA V rytme zumby

2010-10-03 15:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY/ video - Párty alebo úmorné cvičenie? Zatiaľ čo sa niekto svedomite potí pri jednotvárnom a namáhavom posiľňovaní, tak priaznivci zumby sa svojich nadbytočných kalórií zbavujú tancom...



Fitness program zumba kombinuje dynamické kreácie a tanečné prvky predovšetkým z latinskoamerických tancov, takže pri cvičení môžete mať pocit, že ste sa ocitli v Kolumbii, kde tento tanec vznikol.

Zumba je prístupná každému, je naozaj zábavná a zúčastniť sa jej môžu ľudia všetkých vekových kategórií, nie je určená len nám ženám. Na lekciách zumby napríklad v New Yorku sa uplatňujú predovšetkým prvky zo samby, merengue, rumby, hip hopu a ďalších tancov. Niečo ide horšie, niečo takmer bez námahy. Každý si môže vybrať, čo chce.

Striedanie pomalých a rýchlych rytmov umožňuje efektívne spaľovanie tukov a formovanie celého tela. Tanečné kroky sú zároveň vymyslené tak, aby boli čo najjednoduchšie. Pri zumbe sa totiž dôraz na techniku nekladie. Dôležité je, aby to bolo zábavné.

Zumba vznikla úplne náhodou jedného dňa v 90. rokoch v Kolumbii, keď fitness tréner Beto Peréz zabudol doma svoju obvyklú hudbu na aerobic. Jediná kazeta, ktorú mal práve pri sebe, obsahovala latinskoamerickú hudbu typu salsy a merengue. Peréz teda na túto hudbu improvizoval – a zumba bola na svete. Táto hodina patrila k jeho najpopulárnejším.

Po úspechu v Kolumbii uviedol Peréz zumbu aj do Spojených štátov. Dnes sa podľa informácií na oficiálnych webových stránkach zumby vyučuje na viac než 40 tisíc miestach v 75 krajinách.

"Myšlienka, že cvičenie môže byť zábavné, je veľmi príťažlivá pre mnoho ľudí, ktorí by inak cvičiť nechceli," uviedol Fabio Comana, odborník na cvičenie a priaznivec zumby. "Zumba je jednou z možností, ako týchto ľudí k cvičeniu prilákať," dodal Comana, ktorý verí, že sa obľuba zumby zvýši taktiež vďaka veľkej sledovanosti amerických televíznych šou, ktoré propagujú práve tanec.

"Myslím, že zumba bola pôvodne zameraná na mladých moderných ľudí," domnieva sa Comana. Potvrdzuje to aj samotný názov zumba, ktorý pochádza z kolumbijského slova znamenajúceho rýchly.

Letné bazény od minulého leta začala obsadzovať ďalšia novinka – aqua zumba, ktorá spojila tradičné cvičenie v bazéne s prvkami latinskoamerických tancov.

 

Takže milé cestovateľky, ak vám pri cestovaní prekáža nosiť kilá navyše, nie je nič lepšie, ako navštíviť niektorý z kurzov zumby a zavlniť sa v rytme latinskoamerickej hudby. Nielenže sa super zabavíte a urobíte niečo aj pre svoje zdravie, ale budete sa cítiť aj omnoho lepšie a tie kilá na cestách už nebudú také ťažké, aké bývali...

 

Zdroj/autor: reuters, čtk, janqa, drom

VIDEO Zumba fitness



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa