Tipy na výlety do Dunajsko-moravského regiónu

2013-08-23 15:30:00 |   |    | 

RAKÚSKO - V blízkosti slovensko-rakúskych hraníc, neďaleko Bratislavy existujú tri skvelé ciele výletov. Ide o Dunajsko-moravský región a ponuku zľavneného vstupného počas dní sviatkov na Slovensku. Zľavy platia pre región Národného parku Donau-Auen (Dunajské luhy), Archeologického parku Carnuntum a barokový zámok Schloss Hof.



Všetky tieto tri tipy na výlet do Dunajsko-moravského regiónu obohatili svoj program pre návštevníkov zo Slovenska počas ich sviatkov o niečo mimoriadne. Počas týchto sviatočných dní budú všetky sprievodné akcie v slovenskom jazyku a bude tiež zľavnené vstupné. Teda výborná príležitosť spoznať pozoruhodnosti u susedov.

 

Jeseň v Archeologickom parku Carnuntum

Vo svete ojedinelé,  v Carnuntume opäť vybudovali rímsku mestskú štvrť. Počas rokov rozkvetu žilo v antickom Carnuntume okolo 50 tisíc ľudí. V roku 2011 sa podarila priam svetová archeologická senzácia, a to vďaka objavu doteraz jedinej známej, typickej gladiátorskej školy z rímskych čias.

Viac ako storočné múzeum Carnuntinum sa prezentuje na výstave A.D.313 - Od Carnuntum po kresťanstvo.

 

Schloss Hof: výlety s rodinou k princovi Eugenovi

V jubilejnom roku princa Eugena Savojského je sprístupnená veľká mimoriadna výstava. “Triumf a vášeň - 350 rokov princa Eugena” potrvá ešte do 3. novembra. Ukazuje veľa podôb zámockého pána, úspešného vládcu a štátnika, ako aj zberateľa byliniek a priateľa kníh.

Ušľachtilé kone a majstrovskí jazdci budú mať tú česť 15. septembra počas Veľkej konskej slávnosti. Na programe bude vojenská aj westernová jazda, klasická drezúra, ako aj quadrille, prekážkový parkúr. Pri všetkých týchto jazdách nebude núdza ani o zábavu a popri komediálnych vstupoch si môžu deti odskúšať jazdu na poníkoch.

 

Plavba na člne a prechádzka po luhoch

Nezabudnuteľný zážitok pre celú rodinu! Od Národného parku za sprievodu rendžera veslujete po dunajskom ramene. Pri druhej časti trasy zasa pešo spoznáte zátoky rieky a ich bohatú a úžasnú štruktúru pobrežia pri Dunaji.

 

Zdroj/autor: bhpromotion, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.3/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa