Neuveriteľné cyklovýlety u susedov – Objavte Dolné Rakúsko s novou cyklomapou

2015-04-20 08:00:00 |   |    | 

Prichádza krásne počasie a sním aj príležitosti na výlety. Ak nemáte na ťažkú exotiku, ale pritom chcete zažiť niečo nové, tak určite zamierte k našim susedom. Nechceme zbytočne preháňať, ale Rakúšania jednoducho vedia, ako pripraviť turistom tú správnu dovolenku. Teraz sa opäť raz zamerali na aktívnu dovolenku, a teda čím ďalej tým populárnejšie bicyklovanie. Len neďaleko od našich hraníc totiž nájdete obrovské množstvo cyklotrás, ktoré vám poodhalia čo Dolné Rakúsko ponúka. Získajte novú cyklomapu a majte prehľad o tom najlepšom v okolí.



 

Novinka

 

Je tomu len pár dní, čo Dolnorakúska krajinská organizácia vydala novú cyklomapu. V nej sa jej podarilo vylepšiť pôvodnú verziu a hlavne ju prispôsobiť Slovákom. Samozrejme je po slovensky a ponúka prehľad najlepších ciest pre jednotlivcov, skupiny, ale aj rodiny s deťmi.

Tento krát sa tvorcovia zamerali na konkrétne trasy. Teda v nej nenájdete len prehľad cyklotrás, ale konkrétne tipy na výlety, ktoré sú dobre zdokumentované a ľahko si z nich vyberiete ten správny pre vás. Navyše pridali aj možnosti pre kultúrne vyžitie, takže si okrem šliapania zájdete na zámok, do vinice, kostola, prípadne na prekrásnu vyhliadku.

 

Túto novú mapu si môžete zadarmo stiahnuť, alebo vyplniť formulár na tejto stránke a zadarmo vám ju pošlú (dodacia doba je približne 2 týždne).

 

Tipy pre vás

 

V tejto cyklomape nájdete hneď niekoľko navrhnutých trás v tvare hviezdice. Všetky obsahujú cesty, ktoré sú dobre upravené a ponúkajú okrem skvelého cyklozážitku aj kultúrny aspekt. Môžete si vybrať či sa chcete previezť popri Dunaji, obzrieť si vinice, zájsť si do wellnessu, alebo si len užiť prekrásnu prírodu. Vždy vychádzajú z jedného bodu a je len na vás, či kam sa vydáte a čo zažijete. V mape nájdete nákres trasy, prevýšenie, jej popis, dĺžku, zaujímavosti v okolí a dokonca aj tipy na ubytovanie. To všetko preto, aby ste si vaše voľné dni v Dolnom Rakúsku užili úplne naplno.

 

Dunaj: Bicykel a plavba loďou (56 km)

Objavná cesta z Marbachu po údolí Wachau: Pozdĺž viníc, viech a romantickej zrúcaniny hradu Dürnstein prídete až k symbolu regiónu – opátstvu Dürnstein. Loďou sa potom dostanete hore po prúde až k barokovému kultúrnemu svetovému dedičstvu, opátstvu Melk, a nakoniec sa vrátite na bicykli naspäť do Marbachu.

Weinviertel: Fauna a flóra (44 km)

Pozdĺž trasy Kamp-Thaya-March prejdete z Retzu do Hardeggu až do národného parku Thayatal. K hradu a hodinovej veži vedie hraničný most českej časti parku. Cestou lemovanou príjemnými lúkami a zmiešanými lesmi sa dostanete naspäť do Retzu.

 

Traisental: Autobus a ZOO (45 km)

Túra začína cyklistickým autobusom, ktorý cyklistov pohodlne prevezie do Kernhofu. Tam sa nachádza Weißer ZOO s celosvetovo jedinečným ťavím divadlom a úžasnou senzáciou: bielymi bengálskymi tigrami. Potom nasadnete na bicykle a pôjdete stále pozdĺž rieky Traisen až naspäť do Wilhelmsburgu.

 

Bicykle

 

Samozrejme, keďže hovoríme o cyklodovolenkách mali by sme sa pozrieť aj na bicykle. Tie si ako inak môžete priniesť vlastné, no v mnohých prípadoch ponúkajú domáci možnosť prenajatia si bicyklov, takže ich nemusíte ťahať z domu. Pohodlne sa dopravíte a po dohode s domácim si na kratšie výlety požičiate ich. Ak chcete ísť na dlhšiu trasu, prípadne sa viacej presúvať, môžete si vziať vlastné a to autom, alebo vlakom. Železnice ponúkajú možnosť prepravy bicyklov. Ak sa však chcete ubytovať a z miesta chodiť na kratšie okruhy, môžete si ich požičať a dokonca sa časť cesty nechať odviezť autobusom.

Čím ďalej tým viac sú tiež populárne elektrobicykle. V Dolnom Rakúsku už majú vybudovanú sieť trás, kde si môžete takýto bicykel požičať a následne si už len na staniciach vymieňať batérie. Ušetríte tak veľa energie a budete mať viac príležitostí užiť si okolie. Vhodné sú aj do hornatých oblastí, kde už nie všetci vládzeme. V nich sa však vždy môžeme spoľahnúť na cesty popri potokoch, ktoré našťastie vždy vedú dole.

Čítajte tiež: Cykloturistika v Dolnom Rakúsku - Krajinou nekrajinou

Zdroj/autor: Dolné Rakúsko, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.7/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa