7 najlepších denných výletov z Londýna

2018-12-04 12:00:00 |   |    | 

Výhodou Londýna je, že odtiaľ nemáte ďaleko k žiadnej inej atrakcii v Anglicku a ľahko sa môžete vybrať na množstvo zaujímavých výletov. Organizované denné tour vám šetria čas, keďže vás po vybraných destináciách prevedie priamo skúsený sprievodca. Vďaka tomu môžete spoznať bohatú históriu tejto krajiny a jej krásnu prírodu. Skúste napríklad tieto.



 

Stonehenge

Najviac turistov má záujem o výlet do tajomného Stonehenge. Keďže samotná atrakcia je ťažko dostupná, lebo sa nachádza mimo väčších miest, ideálnou možnosťou je práve vziať si takúto špeciálnu tour. Tú ponúkajú v niekoľkých obdobách. Môžete sa vybrať iba do samotného Stonehenge, kde potom strávite viac času, alebo je to kombinovaný výlet s návštevou iného mesta. Vybrať si môžete dokonca konkrétnu časť dňa, kedy chcete navštíviť túto pamiatku. Tour operátori ponúkajú výlety v ranných hodinách pri svitaní, ale aj počas západu slnka. Tie sú väčšinou určené pre menšie skupiny a sú drahšie. Návšteva Stonehenge sa skladá z dvoch častí. Najprv pôjdete do návštevníckeho centra, kde si pozriete výstavu a malý skanzen pri ňom. Potom sa buď pešo alebo autobusom dostanete priamo ku Stonehenge. Cena týchto výletov sa v závislosti od daného variantu pohybuje od 50 eur vyššie.

 

Bath

Tour do Stonehenge sa často spájajú s návštevou mesta Bath. To dostalo svoje pomenovanie vďaka silnej kúpeľnej tradícii, ktorá sa tam pestuje od čias osídlenia Rimanmi. V centre sa nachádzajú dobové kúpele, v ktorých využívali termálne pramene a ich liečivé účinky. Okolo nich sa postupne rozrástlo stredoveké mestečko, ktorému dominuje katedrála a veľké námestie, kde počas pekných dní vystupujú pouliční umelci. V Bath nájdete tiež múzeum venované Jane Austenovej, v ktorom si môžete vyskúšať dobové kostýmy z éry, kedy žila táto významná spisovateľka. Kombinovaný výlet aj s návštevou Stonehenge stojí od 55 eur vyššie.

 

Oxford

I keď sa Oxford nachádza v blízkosti Londýna a je dobre dostupný autobusovou dopravou, mnoho ľudí využíva služby tour operátorov. Tí ich vezmú do viacerých častí univerzity, kde si môžu pozrieť historické budovy, v ktorých sa učili anglickí velikáni. Niektoré budú dobre známe fanúšikom Harryho Pottera, pretože J. K. Rowlingová sa inšpirovala niekoľkými historickými miestnosťami tejto školy. Výlety do Oxfordu väčšinou spájajú s návštevou Cotswoldsu a iných významných miest. K dispozícii sú však aj krátke poldenné tour, na ktorých vás sprievodca prevedie len týmto mestom. Cena kombinovaného lístka je od 60 eur vyššie.

 

Cambridge

Pozornosť turistov púta aj ďalšie univerzitné mesto a najväčší konkurent Oxfordu. Do Cambridge obvykle organizujú celodenné výlety, ktoré vám postupne predstavia celé mesto a jednotlivé katedry. Tešiť sa môžete na historickú katedrálu a niektorí tour operátori ponúkajú počas letných mesiacov plavbu na loďke alebo člne, počas ktorej si môžete pozrieť jednotlivé priestory rozsiahleho univerzitného komplexu. V poobedňajších hodinách dostanete možnosť na samostatné preskúmanie Cambridgu. Cena výletu je od 40 eur vyššie.

 

Canterbury a Dover

Ďalšou vyhľadávanou atrakciou v Anglicku sú biele útesy pri meste Dover, ktoré patria k najfotografovanejším miestam v krajine. Táto oblasť sa nachádza na juhu krajiny a robia sa tam zvyčajne desaťhodinové výlety, počas ktorých si pozriete všetko zaujímavé v okolí. Najprv sa dostanete priamo do mesta Dover, ktoré je známym anglickým prístavom. Potom sa už zaveziete k útesom, kde máte v závislosti od spoločnosti aspoň hodinu voľného času na prechádzky v okolí. Ďalšia zastávka vedie väčšinou do mesta Canterbury, kde sa pozriete do katedrály, ktorá je hlavným sídlom anglikánskej cirkvi. Cena výletov je od 70 eur vyššie.

 

Stratford a Cotswolds

Vyhľadávanou kombináciou je aj výlet do Stratfordu a Cotswoldsu. Prvé menované je rodným mestom Shakespeara. Súčasná budova je už len kópiou pôvodného domu, v ktorom vyrastal. Ten totiž zničil rozsiahly požiar a nepodarilo sa ho uchovať. Počas voľna sa môžete prejsť popri brehu rieky Avon a pozrieť si nádhernú atmosféru Stratfordu. Oblasť Cotswolds je známa malými romantickými dedinkami v typickom anglickom štýle. Tam uvidíte pôvodnú architektúru a zastavíte sa na viacerých pekných vyhliadkach. Cena výletu je od 50 eur vyššie.

 

Edinburgh

Niektorí tour operátori využívajú aj blízkosť Škótska. Denné tour do Edinburghu začínajú veľmi skoro, pretože najprv budete mať pred sebou päťhodinovú cestu vlakom. Tento spôsob prepravy je podstatne rýchlejší ako autobus, takže tour začína trochu nezvyčajným spôsobom. Potom sa už so sprievodcom presuniete na prehliadku mesta. Pomocou otvoreného autobusu si prejdete všetky dôležité atrakcie, v cene máte taktiež návštevu hradu a nechýba ani voľný čas, ktorý strávite v centre Edinburghu. Do Londýna odchádzate o pol šiestej večer. Cena tour je od 180 eur vyššie.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa