Zaujímavosti, atrakcie

Nešťastnej žene sa let poriadne predražil: Obrovská pokuta za nezjedený sendvič!

Nešťastnej žene sa let
2023-12-05 13:00:00

Neznalosť neospravedlňuje. Svoje o tom vie aj istá dôchodkyňa, ktorá cestovala z novozélandského mesta Christchurch do austrálskeho Brisbane. Za nedojedený kurací sendvič zaplatila poriadne mastnú pokutu! viac »

Milenci nechávajú v Grand Canyone zámky, láska ľudí ohrozuje zvieratá

Milenci nechávajú v Grand
2023-12-04 09:00:00

Pripevniť spoločne visiaci zámok na niektorom z verejných miest sa v posledných desaťročiach stalo symbolom večnej lásky po celom svete. Zamilované páry spečaťujú svoje vzájomné záväzky zamknutím zámku a kľúč potom hodia do vody, napísal spravodajský server The Washington Post. viac »

Slováci strávili deň s kmeňom Mentawai: Potetovaní domorodci žijú jednoducho, ale krásne

Slováci strávili deň s
2023-12-02 14:00:00

Pod indonézskym ostrovom Sumatra na Mentavajských ostrovoch hlboko v dažďovom pralese dodnes žije tradičným životom kmeň, ktorý dostal prezývku „kvetinkoví ľudia“ či „šťastní ostrovania“. Verí sa, že patria k najstarším kmeňom v Indonézii. viac »

Zadarmo po Japonsku? Cyperský youtuber žne kritiku za video o svojich podvodoch

Zadarmo po Japonsku? Cyperský
2023-12-02 12:00:00

Cyperský youtuber sa stal terčom kritiky po tom, čo na svoj kanál vložil video nazvané "Cestoval som zadarmo po Japonsku". Obyvateľov Japonska, kde sa vysoko cenia dobré mravy, veľmi pobúrilo, že Fidias Panajotu cestoval vo vlakoch načierno, žobral a vkradol sa do päťhviezdičkového hotela, kde si doprial zadarmo raňajky. viac »

Býčie zápasy sú španielskym národným dedičstvom: Zakazovala cirkev koridu márne?

Býčie zápasy sú španielskym
2023-12-02 00:00:00

Nikto z tisícov divákov napätím ani nedýcha. Schyľuje sa k záveru niekoľkohodinového boja. Stojí tu zranený, ale stále silný býk a proti nemu torero v pestrom, zlatom vyšívanom oblečení s červenou muletou v ruke. O chvíľu konečne potečie všetkými očakávaná krv. viac »

Podzemné tunely skrývali veľké tajomstvá. Nájdete ich v každom staršom meste

Podzemné tunely skrývali veľké
2023-11-30 17:00:00

V podzemí mnohých miest a pamiatok fungoval ešte jeden tajomný svet. Ten bol vytvorený pomocou tunelov a často ponúkal možnosť, ako sa ukryť pred nebezpečenstvom. Dnes sú tajomné chodby na mnohých miestach sprístupnené verejnosti a ponúkajú možnosť spoznať aspoň kúsok tohto paralelného sveta. viac »

Najzaujímavejšie skalné útvary na svete: To si z nás hádam príroda robí žarty!

Najzaujímavejšie skalné útvary na
2023-11-29 00:00:00

Na svete máme niekoľko lokalít, kde sa nachádzajú zaujímavé skalné útvary. Pri ich prehliadke pochopíte, že aj jednoduché kamene dokážu očariť a zaujať, pokiaľ sú rokmi vplyvom prírody pretransformované do rôznych nezvyčajných podôb. Tieto sú najzaujímavejšie a lákajú najviac turistov. viac »

Tajomstvo slávnej fontány: Prvý Jet d´Eau vznikol kvôli hodinárom

Tajomstvo slávnej fontány: Prvý
2023-11-28 12:00:00

Keby ste prilietali do Ženevy a náhodou si neboli istí, v ktorom meste ste sa to vlastne ocitli, stačí jediný pohľad na jazero a máte jasno. Nikde inde na svete totiž taký monumentálny stĺpec vody, tryskajúci k nebu, neuvidíte. viac »

Ulice japonských miest zdobia originálne kanálové poklopy: Sú tak krásne, že ich ľudia zbierajú

Ulice japonských miest zdobia
2023-11-26 12:00:00

Viacero japonských miest sa môže pochváliť krásne zdobenými kanálovými poklopmi, na ktorých bývajú zobrazené významné pamiatky či osobnosti, typické rastliny a živočíchy alebo napríklad pokémoni. Poklopy bývajú pravidelne vymieňané a niektoré mestá vyradené kusy rozpredávajú zberateľom. Novo sa medzi tieto mestá zaradilo aj historické Kjóto, píše denník The Guardian. viac »

Chrám v Hampe svedčí o zaniknutej sláve dávnej ríše: Jej centrum bolo dvakrát väčšie ako Paríž

Chrám v Hampe svedčí
2023-11-25 00:00:00

Osemsto ruín väčších či menších, predovšetkým náboženských stavieb svedčí o tom, že sa na území súčasnej indickej dediny Hampe muselo v dávnej minulosti nachádzať veľkolepé mesto. Skutočne. Ležalo tu centrum Vidžajanagarskej ríše, ktoré na vrchole svojho rozkvetu hostila dvojnásobok obyvateľov ako v rovnakom čase stredoveký Paríž. viac »

Vikingovia používali okná. Ich obraz nekultúrnych barbarov má trhlinu

Vikingovia používali okná. Ich
2023-11-23 09:00:00

Vikingovia používali sklenené okná už dávno predtým ako sa doteraz predpokladalo. Dosiaľ boli okenné sklenené tabule spájané najmä so stredovekými kostolmi a hradmi. TASR informuje podľa agentúry AP. viac »

Nie sú na pôvodnom mieste: Týchto 5 vzácnych pamiatok museli presunúť inde!

Nie sú na pôvodnom
2023-11-23 00:00:00

Aj na Slovensku máme niekoľko historických pamiatok, ktoré boli premiestnené do inej lokality. Spomeňte si napríklad na naše skanzeny, kde sa nachádzajú obydlia dovezené z iných miest v regióne. Vo svete takto našli nové miesto pre oveľa väčšie stavby. viac »

Autá z iného sveta: Prečo nikdy nevyrazili na cesty?

Autá z iného sveta:
2023-11-22 00:00:00

Niektorým ľuďom pripomína chrobáka so zloženými krovkami. Má elegantné zaoblené okná a okrúhle svetlá a k jeho prednostiam patrí aj nižšia spotreba paliva. Aerodynamický automobil Schlörwagen sa napriek tomu nezačne sériovo vyrábať. Podobne ako ďalšie futuristické prototypy vozidiel… viac »

Reportáž z Váránasí: Ganga je miesto, kde sa vykúpete, pomodlíte aj umriete

Reportáž z Váránasí: Ganga
2023-11-20 12:00:00

Môžete mať precestovanú celú Indiu, a predsa na vás azda najväčší dojem zanechá Váránasí, pútnické miesto hinduistov. Mystická atmosféra a unikátne náboženské rituály, ktoré sa vykonávajú na brehoch posvätnej rieky Gangy – to sú zážitky, na ktoré len tak nezabudnete. viac »

VIDEO: Soľ dáva ženám v Jemene šancu na slušný život

VIDEO: Soľ dáva ženám
2023-11-19 12:00:00

Jemen je jednou z najchudobnejších a najnestabilnejších krajín sveta, ktorá čelí občianskej vojne, humanitárnej kríze a hladomoru. V tejto situácii sú najviac zraniteľné ženy a deti, ktoré trpia nedostatkom potravy, zdravotnej starostlivosti a vzdelania. Mnohé sú nútené zanechať svoje domovy a hľadať bezpečie a príležitosti v iných oblastiach. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa