Vodné priehrady, jazerá

Morské oko - ozdoba Vihorlatských vrchov

2021-01-10 12:00:00 | | Hodnotenie článku: 5.00

Viac článkov

Tip na dovolenku doma: Navštívte Liptovskú Maru a Hrádok

Liptovská Mara
2019-04-30 12:00:00

V lete sa mnoho ľudí vydáva za oddychom k moru. Ak sa však chcete dlhej a únavnej ceste vyhnúť, máme pre vás alternatívu. Vodné radovánky aj spoznávanie historických pamiatok vám umožní aj dovolenka pri Liptovskej Mare. viac »

Zatopený lom s jazerom láka návštevníkov, pripomína malé Chorvátsko

Zatopený lom s jazerom
2018-08-22 00:00:01

Na Slovensku máme viacero jazier, ktoré domáci prirovnávajú k chorvátskym skvostom. Slovenskými Plitvicami nazývajú mnohí jazero v obci Skrabské na východe Slovenska aj zatopený kameňolom v miestnej časti obce Kraľovany - Rieke pri Žiline, známejší ako Šútovské jazero. Vďaka tyrkysovej vode v obklopení strmých skál pripomína návštevníkom malé Chorvátsko aj bývalý kameňolom pri obci Beňatina. viac »

Termál zdarma: 5 slovenských prameňov, v ktorých sa dá kúpať

Prírodný kráter vo Vyšných
2018-08-15 00:00:01

Slovensko síce nemá priamy prístup k moru, zato sa však v našej krajine nachádza množstvo iných nádherných miest, kde môžeme v horúcich dňoch nájsť vytúžené osvieženie. Jazerá, kúpaliská či akvaparky navštevuje najmä v lete obrovské množstvo ľudí. Už menej ich ale pozná týchto päť skrytých skvostov, v ktorých sa môžete okúpať bezplatne. viac »

Výletnou loďou po Domaši: Aktivisti chcú zatraktívniť známu vodnú nádrž

Domaša
2018-02-28 08:00:00

Aktivisti, viaceré samosprávy, ale aj osobnosti z okresu Vranov nad Topľou opätovne bojujú za návrat lodnej dopravy na vodnú nádrž Domaša. Našli už aj vhodnú loď, so žiadosťou o dotáciu na jej zakúpenie sa obrátili listom i na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). viac »

Slovenské Plitvice: Šútovo pripomína Poklad na Striebornom jazere

Jazero v lome Rieka
2017-08-17 00:00:00

Slovenské Plitvické jazerá, aj takto mnohí volajú zatopený kameňolom v miestnej časti obce Kraľovany - Rieke. Nielen domáci, ale aj turisti z rôznych kútov Slovenska či zo zahraničia ho vyhľadávajú na kúpanie, potápanie a relaxovanie najmä vďaka čistej a tyrkysovej vode i pohľadu na okolité horské svahy. viac »

Zlá voda: Na Liptove opravili vzácne travertínové jazierko

Dobrovoľníci opravili travertínové jazierko
2016-11-15 08:00:00

Neďaleko liptovskej obce Rojkov sa v nádhernom prostredí nachádza jazierko Zlá voda, kde sa najmä v letných mesiacoch s obľubou kúpu domáci. V skutočnosti sa jedná o vzácny o travertínový útvar s kráterom na vrchu. Minerálna voda v ňom pôsobí blahodarne a liečivo na kĺby a kožné choroby. viac »

Teploty pozvoľna stúpajú tak hor sa do vody.

kúpalisko Lamač, Bratislava
2014-06-23 13:00:00

Kúpacia sezóna sa už začala a všetci sa tešíme k vode. Preto sme pre vaše schladenie a potešenie pripravili stručný prehľad otvorených kúpalísk a vodný plôch, ktoré sleduje Ústav verejného zdravotníctva Slovenskej republiky. Ten v pravidelných intervaloch kontroluje nie len kvalitu vody, ale aj celkovú vybavenosť, ktoré sú podmienkou pre otvorenie danej rekreačnej lokality. viac »

Zlaté piesky v Bratislave

Zlaté piesky, Bratislava
2012-06-18 15:30:00

SLOVENSKO - Športovo-rekreačný areál s prírodným kúpaliskom sa nachádza v severovýchodnom okraji hlavného mesta Bratislavy, v pokojnom a zeleňou obkolesenom prostredí. viac »

Pýchu Domaše tienia maringotky a súkromníci

pokojná domaša
2011-07-30 15:00:00

Už v textoch populárnej ľudovej piesne sa spomína unikátnosť vodnej priehrady Domaša. Rozprestiera sa v severovýchodnej časti východného Slovenska len pár kilometrov od Vranova nad Topľou. Tento malebný kúsok zeme je obdarovaný čistou neznečistenou vodou so zdravými rybami, ktorej kulisu vytvára hustý porast okolitých lesov. Dokonale zachytávajú hluk a nečistoty z príjazdovej cesty. viac »

Teplý vrch

Rekreačná oblasť Teplý vrch
2010-08-27 09:30:00

SLOVENSKO - Teplý vrch sa nachádza v južnej časti stredného Slovenska približne 12 kilometrov od okresného mesta Rimavská Sobota. viac »


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa