Cestovateľské zaujímavosti

Ako sa rodí poklad: Navštívili sme perlovú farmu vo Vietname

2024-01-31 00:00:00 |

Podľa slávnej skladby sú síce najlepším priateľom ženy diamanty, žiadnu by však rozhodne neurazil ani krásny šperk z perál. My sme sa v ďalekom Vietname pozreli, ako tieto nádherné prírodné drahokamy vlastne vznikajú.

Viac článkov

Michelangelo sa pred hnevom pápeža ukrýval v pivnici: Kreslil priamo na steny

Michelangelo sa pred hnevom
2023-11-10 09:00:00

Na stenách malej miestnosti v talianskej Florencii budú po prvý raz sprístupnené skice, ktoré nakreslil renesančný umelec Michelangelo, keď sa skrýval pred nahnevaným pápežom. TASR informáciu prevzala zo stredajšej správy tlačovej agentúry AFP. viac »

Polmesiac uprostred púšte: Čarovná oáza patrila k najdôležitejším zastávkam Hodvábnej cesty

Polmesiac uprostred púšte: Čarovná
2023-11-09 12:00:00

Cestovanie nám prináša veľa prekvapení. Niekedy sa len tak túlame svetom a zrazu sa pred nami odkryje nečakaná nádhera. Jedno z takýchto miest nájdete v Číne. V regióne Gansu a v blízkosti mesta Tun-chuang sa nachádza oáza, ktorá sa preslávila vďaka svojmu jazeru. To má zaujímavý tvar polmesiaca a uprostred piesku vytvára zaujímavý efekt. viac »

Zabudnite na Stonehenge: Najstaršiu náboženskú svätyňu nájdete v Turecku

Zabudnite na Stonehenge: Najstaršiu
2023-11-03 12:00:00

Turecko ponúka dovolenkárom nielen skvelú dovolenku pri mori, ale aj množstvo zaujímavých historických lokalít. K tým najzaujímavejším patrí svätyňa Göbekli Tepe, ktorej ruiny sa podarilo odhaliť len nedávno a sú zapísané na zozname UNESCO. viac »

Necromanteion – tajuplné miesto, kde kedysi veštili z mŕtvych

Necromanteion – tajuplné miesto,
2023-10-30 00:00:00

V starovekom Grécku i Ríme sa veštenie tešilo veľkej popularite, nazrieť do budúcnosti túžili vladári i bežní ľudia. Prostriedky na jej predpovedanie boli rôzne – veštilo sa zo snov, z letu i kriku vtákov a o radu dokonca žiadali aj mŕtvych. viac »

Úžasný objav archeológov: Obrovská okrídlená socha pred 2700 rokmi chránila mesto

Úžasný objav archeológov: Obrovská
2023-10-29 12:00:00

Pri vykopávkach na severe Iraku objavili 2700-ročnú alabastrovú sochu okrídleného asýrskeho boha, ktorá bola napriek svojim veľkým rozmerom takmer nepoškodená. TASR informuje podľa správy agentúry AFP. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa