Cestovateľské zaujímavosti

Opera v Sydney patrí k najvýznamnejším stavbám sveta, akustika však bola sklamaním

Opera v Sydney patrí
2023-09-28 12:00:00

Obrie plachetnice kotviace v prístave, veľký exotický vták, milujúce sa korytnačky alebo lastúry. To všetko pripomína pozoruhodná budova opery s kaskádou mušľovitých útvarov, ktorá v prístave v austrálskom Sydney hostí kultúrne podujatia už polstoročie. Presne toľko dnes uplynie od uvedenia prvého operného predstavenia v tomto hudobnom stánku. viac »

Záhada v panamskej džungli: Mladé turistky sa vydali na túru, našli po nich len časti tiel

Záhada v panamskej džungli:
2023-09-12 13:00:00

Dve holandské turistky Kris Kremers a Lisanne Froon sa v apríli 2014 vybrali na vysnený výlet do Panamy. Domov sa však už nikdy nevrátili. O niekoľko mesiacov neskôr našli len ich kosti a záhadné obrázky z fotoaparátu, ktoré priniesli viac otázok ako odpovedí. Čo sa vlastne mladým ženám v divokej džungli stalo? viac »

Príliš strmá a nebezpečná: Pod známym hotelom sa skrýva tajná šmykľavka na evakuáciu vyvolených

Príliš strmá a nebezpečná:
2023-09-08 00:00:00

O tajných tuneloch pod taiwanským hotelom Grand sa v priebehu rokov rozprávalo veľa povestí. Podľa niektorých išlo o tajné chodby do päť kilometrov vzdialeného prezidentského úradu. Iní tvrdia, že viedli na letisko Songshan alebo na tajnú vojenskú základňu. A teraz majú tieto tunely slúžiť ako úkryt, ak by na mesto zaútočila čínska armáda, napísal spravodajský server The Guardian. viac »

Púšť Gobi ukrýva čínsku verziu Stonehenge. Aké je tajomstvo zvláštnych kruhov?

Púšť Gobi ukrýva čínsku
2023-08-29 10:00:00

Neďaleko mesta Turpan sa na púšti Gobi nachádzajú nezvyčajné útvary. Objavili ich len v roku 2003 a rozprestierajú sa na ploche takmer 7 kilometrov štvorcových. Aj na tomto mieste nájdete rozmiestnených niekoľko kameňov, ktoré spolu vytvárajú kruhy rôznych veľkostí. Pripisujú sa im magické schopnosti a predpokladá sa, že ich kedysi využívali na obrady. viac »

V Škótsku sa uskutočnila rozsiahla pátračská akcia po lochnesskej príšere

V Škótsku sa uskutočnila
2023-08-28 10:00:00

Stovky dobrovoľníkov sa v nedeľu zapojili do dvojdňového pátrania po legendárnej škótskej lochnesskej príšere. Podľa organizátorov ide pritom o najväčšiu pátraciu akciu po nepolapiteľnej "Nessie" za uplynulých 50 rokov. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa